Alla testBlogg

Vakumkaffebryggare

Vacuum Kaffebryggare, Sifon, Pour Over, Don Pedro

Hur jämför man vacuum kaffebryggare?

När du ska köpa en vacuum kaffebryggare kan det vara bra att fundera över ett par saker. Det första du bör jämföra är de olika modellernas användarvänlighet. Vill du ha massor av inställningar eller räcker det med att bara starta kaffebryggaren? Kan du komma åt att rengöra kaffebryggaren överallt eller är det svårt att komma åt i kannorna? Du kanske också behöver fundera över om du vill att kaffebryggaren ska ha flera olika funktioner som droppstopp, funktion för värmehållning med mera. En sak som kan vara bra att ha på bryggaren är en funktion som automatisk avstängning. Då stänger kaffebryggaren av sig per automatik efter ett tag och man behöver inte oroa sig för att den ska överhettas, för att man ska glömma den påslagen och det ska börja brinna eller liknande. Du bör också ha koll på och jämföra hur lång bryggtiden är. Vill du ha kaffe snabbt på morgonen bör du troligen fokusera på en lite dyrare men snabbare variant av kaffebryggare. Kan du vänta en stund med kaffet? Då kan en mer komplicerad variant med många inställningar passa dig bättre.

Jämför Vakumkaffebryggare

1
Bodum Pebo 8 Koppar
Bodum Pebo 8 Koppar
495 kr – 699 kr | 2 butiker
Krom, Svart
1 liter
Don Pedro/Sifon
8
 
2
Kitchen Craft Slow Brew Trakter
Kitchen Craft Slow Brew Trakter
575 kr | 1 butik
Krom, Svart
1.1 liter
Don Pedro/Sifon
8
 
3
KitchenAid 5KCM0812
KitchenAid 5KCM0812
2 184 kr – 2 995 kr | 6 butiker
Krom, Svart
1 liter
Don Pedro/Sifon
8
 
4
Bialetti Pour Over 3 Koppar
Bialetti Pour Over 3 Koppar
485 kr | 1 butik
Vit
0.35 liter
Don Pedro/Sifon
3
Dubbelbryggare
5
Bodum e-Pebo 8 Koppar
Bodum e-Pebo 8 Koppar
1 999 kr – 1 999 kr | 2 butiker
Vit, Krom, Svart
1 liter
Don Pedro/Sifon
8
Värmehållning, Timer, …
6
Wilfa WSPO
Wilfa WSPO
89 kr – 349 kr | 3 butiker
Vit, Svart, Röd
 
Don Pedro/Sifon
1
Värmehållning, Automatisk avstängning, …
7
Hario TCA-3 3 Koppar
Hario TCA-3 3 Koppar
1 200 kr | 1 butik
Svart, Silver
1 liter
Don Pedro/Sifon
3
 

Vad skiljer vacuum kaffebryggare från andra kaffebryggare?

En vacuum bryggare, Sifon eller Don Pedro, skiljer sig på flera sätt från andra kaffebryggare. I vacuum varianten bygger principen lite på en moccabryggare. Den har två kammare och man värmer den undre kammaren. Då kommer ånga att tvinga upp vatten i bryggarens övre kammare och vattnet blandas då med bönorna. Kaffet åker ner i den under kammaren men sumpen ligger kvar i den övre. Det innebär att kaffet får en perfekt temperatur och blir helt fritt från sump.

Till skillnad från till exempel en pour over där vatten hälls över malda bönor, är det i vacuum bryggaren ånga med i bilden. När det gäller en Don Pedro häller man aldrig ur vattnet och ändrar temperaturen på det. Om man jämför den med en vanlig elektrisk kaffebryggare drivs en Don Pedro i de allra flesta fall av gas. Dessutom tar man i en Vacuum bryggare bort värmekällan efter ett tag. Det gör man inte i den elektriska varianten. Där finns det hela tiden en värmeplatta under kaffepannan som ser till att kaffet hålls varmt under tiden man äter frukost med mera. Om kaffet står på för länge kan det vara så att det blir beskt. Det är anledningen till att värmekällan bör tas bort.

Vad utmärker den bästa varianten?

De bästa varianterna av vacuum kaffebryggare är de som har gasbrännare. Det gör att kaffet bryggs snabbare och det är också lättare att få kontroll på bryggningen. Det gör att man kan få en bättre smak på kaffet samtidigt som man kan kontrollera temperatur med mera. Man kan också finna pappersfilter och hållare till de bästa bryggarna. Det gör att det slutliga resultatet blir en ännu renare kopp kaffe med perfekt smak och som dessutom är garanterat fri från sump. Till de bästa varianterna kan man också få med en termos som kaffet kan bryggas direkt ner i.

De allra bästa varianterna ska ge möjlighet att kontrollera bryggningen och det ska gärna finnas en inbyggd timer som kan ställas så att man vet när värmekälla med mera ska tas bort. Det är också en fördel om det går att brygga relativt många koppar om man har besök eller liknande. Det gäller också att se till att bryggaren inte tar allt för stor plats på bänken om köket inte är så stort.

En riktigt bra variant av vacuum kaffebryggare ska också vara lätt att hålla ren. Det är viktigt att man kommer åt och kan göra rent glaskannorna ordentligt, samt de olika filtren. Om så inte är fallet kan kaffet lätt ta smak av något annat.

Att hitta rätt kaffebryggare

Det kan krävas en del jobb för att hitta precis rätt kaffebryggare. Det kan vara bra att prova kaffet i lite olika modeller innan man bestämmer sig. Många tillverkare erbjuder smakgaranti och öppet köp på sina produkter och det kan man utnyttja om man till exempel inte är helt nöjd över hur kaffet smakar eller om man inte tycker att det är rätt modell man har fått tag i.

Det kan vara klokt att åka till olika affärer som har apparaterna upplockade på hyllor. Då kan man se hur de ser ut och man kan också titta närmare på kannorna på närmare håll och se om de tycks vara lätta att rengöra eller inte. Det kan också vara klokt att man tar reda på om det finns möjlighet att göra olika sorters kaffe i bryggaren, samt hur mycket en bryggning ger. Om det bara blir några få koppar kanske man behöver brygga flera gånger och då kan man behöva en termos eller en kanna som behåller värmen på kaffet under tiden man brygger den andra omgången till frukost eller fikat.

1. Bodum Pebo 8 Koppar

Färg: Krom, Svart
Volym: 1 liter
Typ av bryggare: Don Pedro/Sifon
Antalet koppar per bryggning: 8

fler priser

Uppdaterades
2019-04-28 21:21:12

2. Kitchen Craft Slow Brew Trakter

Färg: Krom, Svart
Volym: 1.1 liter
Typ av bryggare: Don Pedro/Sifon
Antalet koppar per bryggning: 8

3. KitchenAid 5KCM0812

Färg: Krom, Svart
Volym: 1 liter
Typ av bryggare: Don Pedro/Sifon
Antalet koppar per bryggning: 8

4. Bialetti Pour Over 3 Koppar

Färg: Vit
Volym: 0.35 liter
Egenskaper: Dubbelbryggare
Typ av bryggare: Don Pedro/Sifon
Antalet koppar per bryggning: 3

5. Bodum e-Pebo 8 Koppar

Färg: Vit, Krom, Svart
Volym: 1 liter
Egenskaper: Värmehållning, Timer, Automatisk avstängning
Typ av bryggare: Don Pedro/Sifon
Antalet koppar per bryggning: 8

fler priser

Uppdaterades
2019-04-28 21:21:17

6. Wilfa WSPO

Färg: Vit, Svart, Röd
Egenskaper: Värmehållning, Automatisk avstängning, Dubbelbryggare
Typ av bryggare: Don Pedro/Sifon
Antalet koppar per bryggning: 1

fler priser

Uppdaterades
2019-04-28 21:21:13

7. Hario TCA-3 3 Koppar

Färg: Svart, Silver
Volym: 1 liter
Typ av bryggare: Don Pedro/Sifon
Antalet koppar per bryggning: 3

Relaterade inlägg

Filterkaffe
Så brygger du ett perfekt filterkaffe - varje gång

Att brygga en perfekt kopp kaffe är inte så enkelt som det kanske verkar.

Uppdateringar

Publicerades: 2019-04-28 21:20:18

Uppdaterades senast: 2019-05-30 19:19:00

Priser uppdaterades senast: 2019-04-28 21:20:18

Om oss

Vi på experto utför marknadsundersökningar, pris- och produktjämförelser. Vi hinner inte testa alla produkter själva. I vissa fall har vi testat produkterna vi skriver om och i andra fall inte. Vi gör dock alltid ordentlig marknadsresearch vid alla produktrekommendationer.

Vi sammanställer produkttester och recensioner

Vi går även igenom test, recensioner och produktlistor från andra utgivare - både från digital och traditionell media. Vi läser och tolkar dessa tester utifrån den information som vi redan samlat om produkterna.

Vi rekommenderar produkter

Utifrån vad vi lär oss under all vår research så rekommenderar vi sedan produkter baserat på vilken produkt vi anser vara bäst i sitt segment. Detta inkluderar alltid pris, prestanda samt det vi läst om andra omdömen av produkten. Ofta lusläser vi kundomdömen som lämnats hos butikerna och väger in det i vår rekommendation. Alla rekommendationer på experto.se speglar resultatet av redaktionens research, samt vår egna åsikt.

Vi jämför produkter

Många köpare vill jämföra egenskaper, detaljerad information och annan information mellan tillgängliga modeller innan de köper en viss produktmodell. Därför sammanställer vi ofta denna information i en lättillgänglig och överskådlig tabell tillsammans med alla produktrekommendationer vi gör. Man vill inte alltid lita blint på vad en artikel berättar och tycker - ibland vill man jämföra prestanda sida-vid-sida.

Vi jämför priser

Priserna på experto.se uppdateras minst varje vecka - ofta varje dag. För produkter där pris ändras ofta så uppdateras priser dagligen. För produkter där priser justeras hos butikerna mindre ofta så uppdateras priser en gång i veckan.

Vi lyssnar på dig

Är det någon information på våra sidor som inte stämmer? Vi behöver din feedback för att göra experto.se bättre. Tveka inte att kontakta oss på mejladressen nedan.

Skriv en recension

Betyg:

Ditt namn: (valfritt)

Titel för recensionen: (valfritt)

Recension:

Lämna en kommentar