Alla testBlogg

Dubbel Kaffebryggare

Dubbla kaffebryggare passar perfekt till det mindre företaget, föreningen, cafét eller kiosken. Platser där du behöver koka många koppar gott bryggkaffe, snabbt. En dubbel kaffebryggare är nämligen precis vad de låter som – en maskin som kan brygga två kannor kaffe på en gång. Dessa kaffebryggare kan leverera allt från 16 – 30 koppar kaffe på en gång.

Jämför dubbla kaffebryggare

1
Moccamaster KBG744 AO
Moccamaster KBG744 AO
4 190 kr – 7 096 kr | 7 butiker
Krom, Svart, Silver
1.25 liter
Värmehållning, Droppstopp, …
Elbryggare
20
2
Moccamaster CDGT 20 Thermo
Moccamaster CDGT 20 Thermo
4 990 kr – 7 489 kr | 6 butiker
Svart, Silver, Aluminium
1.25 liter
Värmehållning, Termoskanna, Droppstopp
Elbryggare
20
3
Philips HD7769
Philips HD7769
1 990 kr | 1 butik
Krom, Svart
1.2 liter
Värmehållning, Droppstopp, Timer
Elbryggare
12
4
Severin KA 5828
Severin KA 5828
989 kr – 1 595 kr | 5 butiker
Vit, Svart
2 liter
Värmehållning, Termoskanna, Droppstopp
Elbryggare
16
5
Severin KA 5827
Severin KA 5827
899 kr – 1 099 kr | 3 butiker
Vit, Svart
1 liter
Värmehållning, Termoskanna, Droppstopp
Elbryggare
15
6
Coffee Queen DM-4
Coffee Queen DM-4
7 494 kr | 1 butik
Silver
6 liter
Värmehållning, Dubbelbryggare
Elbryggare
24
7
Coffee Queen DA-4
Coffee Queen DA-4
10 369 kr | 1 butik
Silver
6 liter
Värmehållning, Dubbelbryggare, …
Elbryggare
24
8
Moccamaster K743 AO
Moccamaster K743 AO
3 899 kr | 1 butik
Silver
2.5 liter
Automatisk avstängning, Dubbelbryggare
Elbryggare
20
9
OBH Nordica 8508 Duo Tech
OBH Nordica 8508 Duo Tech
976 kr – 1 695 kr | 10 butiker
Svart
1.4 liter
Värmehållning, Droppstopp, …
Elbryggare
10
10
Severin KA 5802
Severin KA 5802
869 kr – 1 395 kr | 5 butiker
Svart
1.1 liter
Värmehållning, Termoskanna, Droppstopp
Elbryggare
8
11
Krups Duothek Plus KM8501/KM8508
Krups Duothek Plus KM8501/KM8508
1 495 kr | 1 butik
Vit, Svart
2.8 liter
Värmehållning, Droppstopp, …
Elbryggare
10
12
Caso CS1800
Caso CS1800
1 119 kr – 1 445 kr | 3 butiker
Vit, Svart
1 liter
Dubbelbryggare
Elbryggare
 
13
Caso CS1810
Caso CS1810
1 119 kr – 1 445 kr | 3 butiker
Svart
1 liter
Dubbelbryggare
Elbryggare
 
14
Moccamaster Mocca Four 2x1,8L
Moccamaster Mocca Four 2x1,8L
 
Svart
1.8 liter
Dubbelbryggare
Elbryggare
 

Egenskaper hos de bästa dubbla kaffebryggarna

De bästa dubbla kaffebryggarna har de följande gemensamt. Dessa är egenskaperna som du ska jämföra och leta efter när du väljer modell.

En riktigt bra kaffebryggare, brygger riktigt gott kaffe. Så enkelt är det.

Funktioner som skapar gott kaffe

En riktigt bra kaffebryggare, brygger riktigt gott kaffe. Så enkelt är det. I vår erfarenhet så finns det ett par funktioner hos kaffebryggare som gör riktigt gott kaffe till en möjlighet och dubbla kaffebryggare är inget undantag. Den viktigaste av dessa är Moccamasters innovativa kaffeblandare (som även används av andra märken), som blandar kaffet under bryggning. Kaffeblandning resulterar till att mer arom släpps ut under bryggning och ett mycket godare kaffe.

Värmehållning

De bästa modellerna har inte bara en enkel varmhållningsfunktion, utan mer avancerade funktioner som ämnar till att leverera så gott kaffe som möjligt. Det är mycket viktigt att kaffet inte hålls för varmt eller för kallt vid värmehållning. För varmt resulterar i att kaffet bränns vit och smakar bränt eller härsknat. Genom att reglera temperaturen kan en bra dubbel kaffebryggare automatiskt justera värmen för varje individuell kanna. Den gör detta genom separata värmeelement för värmehållning och bryggning, och automatiskt eller manuellt justerbar temperatur.

Effekt

Det är viktigt att en dubbel kaffebryggare har en tillräckligt hög effekt för att kunna brygga gott kaffe snabbt. Är den för svag så kommer den inte bara vara sakta, utan även inte prestera bra – dvs inte brygga på tillräckligt hög värme. Leta efter en bryggare med minst 2200 W för att vara på den säkra sidan.

Volym och antal koppar

När du väljer en dubbel kaffebryggare är det viktigt att veta vad du vill ha. Det kanske viktigaste är att först bestämma vilken volym du vill att din bryggare ska kunna brygga per gång. En enkel kaffebryggare är byggd för användning i ett vanligt familjehem, vilket kan betyda upp till 5 eller 6 personer. Letar du efter en dubbel kaffebryggare så antar vi att det är viktigt för dig att kaffebryggaren kan brygga fler koppar än så åt gången. Anpassa ditt val efter hur många koppar eller personer du vill brygga till.

Bäst dubbel kaffebryggare 2022

1. Moccamaster KBG744 AO

Färg: Krom, Svart, Silver
Volym: 1.25 liter
Egenskaper: Värmehållning, Droppstopp, Automatisk avstängning
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 20

fler priser

Modellen KBG744 AO Black är precis som Moccamasters singel-modeller en utmärkt kaffemaskin. KBG744 AO inkluderar alla de lyxiga funktioner vi har kommit att förvänta oss från Moccamaster: automatiska droppstopp, automatisk avstänging, separata värmeelement och justerbar värme.

Det viktigaste: Gott kaffe

Moccamasters levereras med blandningslock, som lyfter fram dolda kaffearomer genom att blanda kaffet jämnt under bryggningen. Den garanterar även en kvalitet så att varje kopp kaffe får en härligt fyllig smak.

Separata värmeelement

Två separata värmeelement säkerställer bästa möjliga bryggningsprocess. Det ena värmer upp vattnet till en optimal bryggtemperatur på 92–96 °C, och det andra ser till att det färdiga kaffet håller en optimal serveringstemperatur.

Justerbar värme

KBG744 AO Black har en funktion för anpassning av värmeplattans effekt, när du brygger mindre mängder kaffe. Det kanske verkar som en liten sak, men kan förhindra att kaffet bränns, framför allt vid värmehållning av en mindre mängd kaffe.

Favorit på kontoret

Detta är en mycket effektiv och snabb dubbelbryggare. Maskinen brygger upp till tjugo koppar kaffe på bara sex minuter – alltså en favorit för det mindre kontoret. Den är enkel att använda och perfekt för alla arbetsplatser.

2. Moccamaster CDGT 20 Thermo

Färg: Svart, Silver, Aluminium
Volym: 1.25 liter
Egenskaper: Värmehållning, Termoskanna, Droppstopp
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 20

fler priser

Uppdaterades
2019-04-21 11:03:46

Precis som sin storebror KBG774 AO så brygger denna dubbla kaffebryggare otroligt gott kaffe. Även denna brygger 20 koppar på endast 6 minuter, har separata värmeelement med automatisk justering av värme och en kraftfull maxeffekt på 2900 W. Denna brygger dock kaffet direkt in i två stycken termosar.

Brygg direkt till termosar

Termosarna är byggda av rostfritt stål (färgen liknar dock mer putsat silver), har svarta handtag och osar hög kvalitet. De rymmer 1,25 liter var. För optimala resultat så rekommenderar Moccamaster att man alltid brygger fulla termosar. Vi finner dock att det räcker med att man håller sig till minst halva mängden i en termos.

Termosarna isolerar värme bra och håller kaffet varmt i minst 2 timmar. Vi gillar konceptet med dubbla termosar, i motsats till en stor termos, då man ofta serverar så stora mängder kaffe till många personer samtidigt. De mindre termosarna är även lättare att hantera.

Passar till konferensen

I och med att kaffet bryggs in i termosar så passar denna bryggare helt perfekt för mindre konferenser och möten, där kaffet serveras på konferensbordet och ska kunna hålla värmen länge.

3. Philips HD7769

Färg: Krom, Svart
Volym: 1.2 liter
Egenskaper: Värmehållning, Droppstopp, Timer
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 12

Ok, detta är inte en dubbel kaffebryggare i den bemärkning att den brygger två kannor åt gången, men vi inkluderar den trots allt i denna lista då den har dubbla hållare för kaffebönor.

Detta är en fantastisk liten maskin från Philips som gör väldigt mycket i ett litet paket. Den har bland annat en inbyggd kaffekvarn, valmöjligheten att fortfarande använda förmalt kaffe, aromablandare och mycket mer. Det bästa av allt är dock det låga priset i relation till den kvalitet och uppsättning funktioner som man får med maskinen.

Gott kaffe med Phlips aromablandare

Philips tar efter Moccamaster i sin innovativa aromablandare som gör att kaffet sprids jämnt under bryggning, för bästa tänkbara smak. Munstycket inne i kannan cirkulerar det inkommande kaffet jämnt och förhöjer kaffets smak och arom.

Använd hela bönor eller malt kaffe

Välj att använda kaffebönor och den inbyggda kvarnen eller vanligt förmalt bryggkaffe. Om du väljer bönor så förmals de innan bryggningen. Den här kaffebryggaren har koniska kvarnar för att få optimal malstorlek, som ger den bästa smaken.

Med dubbel behållare för kaffe så kan du kan lagra två typer av kaffebönor efter smak. Vill du använda vanligt kaffe så kan du manuellt stänga av kvarnfunktionen och fylla på filtret som du gör i en traditionell kaffebryggare.

Smarta funktioner

Som vi har kommit att förvänta oss från Philips köksmaskiner så har även denna massor av smarta funktioner. Bland annat så gillar vi droppstopp, väljare för malalternativ, morgontimer så du kan vakna upp till nybryggt kaffe, justerbar värmehållningstid, vattennivåindikator och aromaförsegling.

  • Två behållare för kaffebönor
  • Välj mellan nymalet eller förmalet kaffe
  • Vacker maskin
  • Bra LCD display
  • Massor av smarta funktioner
  • Inte den starkaste modellen: 1000 W (1 kanna)

4. Severin KA 5828

Färg: Vit, Svart
Volym: 2 liter
Egenskaper: Värmehållning, Termoskanna, Droppstopp
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 16

fler priser

Uppdaterades
2019-04-21 11:04:11

En dubbel kaffebryggare som passar den mindre plånboken. Om du är villig att tumma på kaffebryggarens maxeffekt så kommer du också ner rejält i pris. Detta är den bästa av de modellerna med lägre pris och lägre effekt. Du får väldigt mycket kaffebryggare för pengarna här. Därför vinner den bäst budgetval från oss.

Bra budgetval

Trots sin låga effekt så är detta en kvalitetsbyggd maskin i övrigt. Severin har gjort ett namn för sig själva som ett bra och billigt alternativ - och denna bryggare visar varför.

Två kannor som rymmer cirka 8 koppar var för en maxkapacitet på 16 koppar. En maxeffekt på cirka 800 W per kanna (1600 W totalt) är fortfarande tillräckligt för att brygga gott kaffe.

Separata värmeelement för bryggning och värmehållning garanterar att kaffet inte bränns efter bryggning. Bryggaren har dubbla brytare med kontrollampor på framsidan, som ger ett professionellt utseende. Automatisk avstängning gör maskinen säker att använda.

Övriga funktioner inkluderar sladdförvaring, tefilter och drop-stop.

Dubbla termoskannor

Vi älskar att kannorna i denna Severin bryggare är termoskannor och håller alltså själva kaffet varmt efter bryggning. Kannorna är vackra att se på och lätta att hälla ifrån.

5. Severin KA 5827

Färg: Vit, Svart
Volym: 1 liter
Egenskaper: Värmehållning, Termoskanna, Droppstopp
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 15

fler priser

Uppdaterades
2019-04-21 11:04:13

En vit variant på Severin KA 5828 ovan. Termoskannorna gör sig kanske ännu bättre i just vitt. Välj din favorit.

6. Coffee Queen DM-4

Färg: Silver
Volym: 6 liter
Egenskaper: Värmehållning, Dubbelbryggare
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 24

Extra stor dubbel kaffebryggare som kostar lite mer. Denna modell är designad av Coffee Queen, huvudsakligen för caféer. Modellen har nämligen 4 st värmeplattor och levereras med 4 st kaffekannor. Vattentanken är extra stor och rymmer 3.6 liter vatten. Resultatet är en bryggare som kan brygga 24 koppar åt gången och hålla hela 48 koppar kaffe redo för servering.

Maskinen levereras med 4 kannor

Det höga priset kanske gör sig något berättigat i att man får 4 stycken klassiska Coffee Queen kannor på köpet. Du känner säker igen dem från ditt lokala café eller från något turisthak.

Hög effekt

Då bryggaren har 4 separata värmeelement och 2 bryggelement så har maskinen en skyhög totaleffekt på 4780 Watt. Det räcker gott och väl till att både brygga och hålla varmt. 

Bäst på Café

I slutändan så saknar dock maskinen mycket av de funktioner som gör att vår testvinnare kan göra så gott kaffe. Kaffeblandare saknas och varmhållningen kan inte justeras manuellt. Resultatet är att om du ska hålla en mindre mängdkaffe varmt så kan det lätt brännas.

Därför passar den här maskinen bäst på just ett café, där 4 kannor kaffe är precis lagom för att hantera de flesta volymen på gäster med råge. Där behöver du heller inte oroa dig för att hålla mindre än en halv kanna på värmen under en längre tid.

7. Coffee Queen DA-4

Färg: Silver
Volym: 6 liter
Egenskaper: Värmehållning, Dubbelbryggare, Vattenanslutning
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 24

Nästintill identisk modell som Coffee Queen DM-4 ovan, fast med direkt vattenanslutning. Slipp fylla på vattnet manuellt och koppla in maskinen direkt till vattnet. Med denna proffsfunktion så får du lägga på cirka 3 000 kr på priset.

8. Moccamaster K743 AO

Färg: Silver
Volym: 2.5 liter
Egenskaper: Automatisk avstängning, Dubbelbryggare
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 20

9. OBH Nordica 8508 Duo Tech

Färg: Svart
Volym: 1.4 liter
Egenskaper: Värmehållning, Droppstopp, Automatisk avstängning
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 10

10. Severin KA 5802

Färg: Svart
Volym: 1.1 liter
Egenskaper: Värmehållning, Termoskanna, Droppstopp
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 8

11. Krups Duothek Plus KM8501/KM8508

Färg: Vit, Svart
Volym: 2.8 liter
Egenskaper: Värmehållning, Droppstopp, Automatisk avstängning
Typ av bryggare: Elbryggare
Antalet koppar per bryggning: 10

12. Caso CS1800

Färg: Vit, Svart
Volym: 1 liter
Egenskaper: Dubbelbryggare
Typ av bryggare: Elbryggare

fler priser

Uppdaterades
2019-04-21 11:04:16

13. Caso CS1810

Färg: Svart
Volym: 1 liter
Egenskaper: Dubbelbryggare
Typ av bryggare: Elbryggare

fler priser

Uppdaterades
2019-04-21 11:04:20

14. Moccamaster Mocca Four 2x1,8L

Färg: Svart
Volym: 1.8 liter
Egenskaper: Dubbelbryggare
Typ av bryggare: Elbryggare

Relaterade inlägg

Filterkaffe
Så brygger du ett perfekt filterkaffe - varje gång

Att brygga en perfekt kopp kaffe är inte så enkelt som det kanske verkar.

Uppdateringar

Publicerades: 2019-01-05 10:30:00

Uppdaterades senast: 2019-05-29 02:57:46

Priser uppdaterades senast: 2019-04-21 13:22:55

Om oss

Vi på experto utför marknadsundersökningar, pris- och produktjämförelser. Vi hinner inte testa alla produkter själva. I vissa fall har vi testat produkterna vi skriver om och i andra fall inte. Vi gör dock alltid ordentlig marknadsresearch vid alla produktrekommendationer.

Vi sammanställer produkttester och recensioner

Vi går även igenom test, recensioner och produktlistor från andra utgivare - både från digital och traditionell media. Vi läser och tolkar dessa tester utifrån den information som vi redan samlat om produkterna.

Vi rekommenderar produkter

Utifrån vad vi lär oss under all vår research så rekommenderar vi sedan produkter baserat på vilken produkt vi anser vara bäst i sitt segment. Detta inkluderar alltid pris, prestanda samt det vi läst om andra omdömen av produkten. Ofta lusläser vi kundomdömen som lämnats hos butikerna och väger in det i vår rekommendation. Alla rekommendationer på experto.se speglar resultatet av redaktionens research, samt vår egna åsikt.

Vi jämför produkter

Många köpare vill jämföra egenskaper, detaljerad information och annan information mellan tillgängliga modeller innan de köper en viss produktmodell. Därför sammanställer vi ofta denna information i en lättillgänglig och överskådlig tabell tillsammans med alla produktrekommendationer vi gör. Man vill inte alltid lita blint på vad en artikel berättar och tycker - ibland vill man jämföra prestanda sida-vid-sida.

Vi jämför priser

Priserna på experto.se uppdateras minst varje vecka - ofta varje dag. För produkter där pris ändras ofta så uppdateras priser dagligen. För produkter där priser justeras hos butikerna mindre ofta så uppdateras priser en gång i veckan.

Vi lyssnar på dig

Är det någon information på våra sidor som inte stämmer? Vi behöver din feedback för att göra experto.se bättre. Tveka inte att kontakta oss på mejladressen nedan.

Skriv en recension

Betyg:

Ditt namn: (valfritt)

Titel för recensionen: (valfritt)

Recension:

Lämna en kommentar