
Sötpotatispuffar är ett gott snacks eller aptitretande förrätt och passar perfekt till en kall öl. Att laga dem i en varmluftsfritös ger en härligt krispig yta och en mjuk insida. Vi föreslår att du sprayar puffarna med kokosolja innan de varmluftsfriteras, vilket hjälper till att få en härligt krispig yta och gör även att de tillagas jämnt. Om puffarna inte håller ihop tillräckligt väl när du formar dem, så kan du prova att koka sötpotatisarna något längre. Puffarna serveras bäst varma, direkt efter tillagning.
Ingredienser
- 2 medelstora sötpotatisar, skalade
- 1 matsked potatismjöl
- Kokosolja, spray
- 2 stora klyftor vitlök
- 2 teskedar gurkmeja, pulver
- Salt
Näringsinformation | |
---|---|
kalorier | 79 kcal |
protein | 2 g |
kolhydrater | 19 g |
fiber | 2 g |
fett | 2 g |
varav omättat fett | 2 g |
socker | 8 g |
varav tillsatt socker | 0 g |
natrium | 335 mg |
Så gör du
Steg 1
Koka sötpotatisen hel under 15 minuter. Sötpotatisen ska ha mjuknat, men fortfarande vara något fast. Låt sötpotatisen kallna på en tallrik.
Steg 2
Riv sötpotatisen grovt. Blanda in potatismjöl, pressad vitlök, gurkmeja och salt. Forma blandningen till cirka 24 små puffar.
Steg 3
Spraya korgen i airfryern lätt med kokosolja. Har du inte spray, så kan du smörja in den försiktigt. Placera cirka hälften av puffarna i korgen (max 1 lager) och spraya med kokosoljan.
Steg 4
Varmluftsfritera i cirka 210 °C tills puffarna är gyllene och något bruna, cirka 12 till 14 minuter. Vänd på puffarna halvvägs igenom. Upprepa med de resterande puffarna.
Steg 5
Salta och servera sedan omedelbart med din favoritsås och gurkstavar.
Sammanlagt betyg
5 av 5
Antal recensioner
1
Skriv en recension
Betyg:
Ditt namn: (valfritt)
Titel för recensionen: (valfritt)
Recension: