
Det här är det ultimata sättet att göra krispigt bacon: i varmluftsfritös – perfekt resultat varje gång.
Ingredienser
- 1 paket bacon, valfri tjocklek
Näringsinformation | |
---|---|
kalorier | 173 kcal |
protein | 4,8 g |
kolhydrater | 0,2 g |
fiber | 0 g |
fett | 17 g |
varav mättat fett | 6 g |
socker | 0 g |
kolesterol | 26 mg |
Så gör du
Förberedelse
Förvärm luftfritösen till 200 °C.
Placera baconet
Lägg baconet i botten av lufritösens korg i ett enda lager. Skivorna kan överlappa något, men helst inte mer än 1 cm. Har du en mindre varmluftsfritös så är det möjligt att du inte får plats med ett helt paket. Fyll fritösen helt enkelt med det antal baconskivor som du får plats med på ett enda lager.
Fritera med luft
Fritera på 200 °C i cirka 14-18 minuter, lite beroende på hur tjockt baconet är. 15 minuter borde vara perfekt för vanlig tjocklek som du får på baconet i de flesta baconpaket från din livsmedelsbutik.
Vänd på baconet
Vänd på baconet halvvägs igenom. Var försiktigt så att baconet inte går sönder när du vänder på det. Använd en mindre tång eller ett par gafflar.
Låt kyla och dränera
När baconet är gyllene och krispigt så lägger du det på en dubbelvikt pappershanduk för att dränera fettet. Om du vill så kan du försiktigt badda de friterade baocnskivorna med papper.
Sammanlagt betyg
4.75 av 5
Antal recensioner
4
Skriv en recension
Betyg:
Ditt namn: (valfritt)
Titel för recensionen: (valfritt)
Recension: