Alla testBlogg

Bäst Glassmaskin 2019

Vi har testat 20 glassmaskiner under 2018 och gett betyg till de 10 som var bäst. Vi har pratat med glassmakare, kockar och livsmedelsforskare och ätit mer hemmagjord glass än du skulle kunna tro. Då kvaliteten på glassmaskiner skiljer sig mycket beroende på prisklass så har vi utsett två tydliga vinnare i detta test: Lyxvarianten Gelato Chef 2200 från Nemox, och budgetvarianten Dolce Vita, även den från Nemox.

Italienska tillverkaren Nemox är verkligen kungen av gelattomaskiner, glassmaskiner och sorbémaskiner.

Det är inte konstigt att de två vinnarna kommer från Italienska tillverkaren Nemox. Nemox är verkligen kungen av gelattomaskiner, glassmaskiner och sorbémaskiner. Det italienska märket gör främst exklusiva maskiner som kostar över 2 000 kronor och ända upp till 20 000. Men deras utflykt till de billigare modellerna har gett oss dödliga en möjlighet att smaka på de italienska mästerverken som kan produceras ur Nanox maskinen.

Varför en glassmaskin?

En glassmaskin är inte ett livsviktig köksredskap att ha hemma för alla. Men om du älskar glass och gillar att experimentera med unika smakkombinationer, så är det viktigt. Älskar du glass så kan en glassmaskin tyckas oumbärlig – framför allt efter du ägt den ett tag. Vilken typ du ska köpa beror i stor grad på hur ofta du planerar att använda den och hur mycket du vill spendera.

Men varför behöver man en glassmaskin? Går det inte lika bra att röra ihop en smet och ställa den i frysen? Nej, det gör det inte. Det som händer om du helt sonika ställer glassmeten i frysen är att den skiktar sig, fryser ojämnt och inte blir glass. Iskristaller bildas i glassen, något som du säkert märkt på öppnade glassförpackningar som stått i frysen.

Glassen måste röras om under hela nedfrysningstiden. Det klarar man inte utan en glassmaskin (inte utan att bli extremt trött i armen i alla fall). Att stå och röra i 40-60 minuter i en allt trögare smet är det få som vare sig vill eller kan.

Olika typer av glassmaskiner

Fryst skål

Den vanligaste typen av glassmaskin som vi hittar i Sverige är mycket enkel. Den består av en skål med tunna väggar som ska placeras i frysen. Du fryser skålen utan glass i 8 till 24 timmar. Du lägger sedan skålen i en separat maskin som är kyld med is eller ibland med ett kylelement. Maskinen i sig innehåller alltså normalt inget kylelement. Därför gillar vi egentligen inte att kalla det för en maskin, utan det är mer som ett glassmakar-set.

Medan det här alternativet är budgetvänligt så innebär det en hel del manuellt arbete. Du behöver frysa skålen innan, du behöver själv göra is för isbadet osv. Sedan så tar glasskålen som ska frysas upp mycket utrymme i din frys – ofta fann vi att vi behövde rensa en hel hylla i frysen för att få plats. Du kan heller inte göra flera satser efter varandra, eftersom skålen behöver tid att frysa emellan omgångarna. Detta innebär att du bara kan göra 1 till 2 liter glass åt gången.

Kompressor

Den bästa typen av glassmaskin enligt oss är en glassmaskin med kompressor. En kompressor är en självkylande glassmaskin och är lättast av alla maskiner att använda och att tillverka perfekt glass med. Det krävs ingen större expertis och vana här, utan det är så enkelt som att lägga in ingredienser och trycka på en knapp. OK, inte riktigt så enkelt, men nästan.

Dessa maskiner kan vara mycket enkla, med bara några få knappar men de kan också vara mer avancerade med mängder av funktioner. Som vanligt med många typer av köksmaskiner så tenderar de allra mest komplicerade modellerna att övergå till någon slags multimaskin – dessa avråder vi från.

Om du är seriös om ditt glassmakande, så är det denna typen du ska köpa. Om du vill göra riktig gelato, så är en kompressor en absolut nödvändighet. Tänk dock på att priset för en glassmaskin med kompressor snabbt skenar iväg till astronomiska summor. Var smart när du väljer kompressormodell – oftast behöver du inte bry dig om alla olika funktioner, utan leta efter en gedigen modell med kompressor.

Isbad och salt

Den äldsta typen är en metod som också är den mest sparsamma (billigaste). Du sätter en burk fylld med glassingredienserna i en större hink som är fylld med is och salt – ett sorts isbad. Sedan rör du runt glassen kontinuerligt tills den blir kall. Vi säger kall för att glassen fryser aldrig riktigt med denna metod. Vissa maskiner är byggda kring detta uråldriga koncept och har då en motor som kan röra eller vända glassen.

Om du bara vill göra glass några fåtal gånger under sommarmånaderna så kan du testa denna metod helt utan att köpa en maskin. Använd en burk med tunna väggar, helst i aluminium. Metoden ger inte den bästa konsistensen men samtidigt är det ett enkelt och smidigt alternativ. Om du ska köpa en glassmaskin så rekommenderar vi dock inte denna typ.

Så utfördes testet

Den främsta uppgiften hos en glassmaskin är att producera krämig glass med få iskristaller.

Vi valde ut 20 av de populäraste modellerna hos Svenska butiker under början av 2018. Sedan började vi helt enkelt att tillverka glass. Massor av glass. Under nästan tre veckor gjorde vi glass – choklad och vanilj – samt gelato.

Den främsta uppgiften hos en glassmaskin är att producera krämig glass med få iskristaller. Ju snabbare blandningen fryser, desto mindre tid har iskristaller på sig att bildas. Det finns dock ingen magisk tid som du måste hålla dig under – du vill bara att glassen ska frysa så fort som möjligt. Det är därför glassmaskiner med kompressorer tenderar att göra lenare konsistens av glass – glassen saknar iskristaller för att den fryser mycket snabbt. Kompressorer snurrar och fryser glassen mycket snabbare än de som använder sig av förfrysta skålar eller glass och salt.

En bra kompressor maskin kan ha ett element som fryser ner till -35 °C som och kan behålla den temperaturen genom hela glassprogrammet. En maskin som använder en förfrusen skål blir successivt varmare under programmets gång eftersom glass-blandningen värmer upp den. Dessutom så kan din frys hemma inte nå ner till samma låga temperaturer som en kompressor.

De flesta modellerna i vårt test är av kompressortypen. Dessa modeller presterade även generellt glass av betydligt högre kvalitet – och vid våra blindtester var det ingen tvekan om vilken glass som var bättre.

Över en period av två veckor gjorde vi vanilj- och chokladglass och gelatto i varje maskin (och åt mer glass än vi någonsin trodde var möjligt). Vi har inte testat maskinerna för att göra fruktsorbé – detta kan vi möjligtvis lämna till ett annat test i framtiden.

So… Italian gelato. Take the deliciousness of a regular ice-cream cone, times it by a million, then sprinkle it with crushed-up unicorn horns.

Gelato måste röras om långsammare och vid en högre temperatur än vanlig glass för att bibehålla en fin kvalitet, vilket är en anledningen till att du helst bör använda en gelato-specifik maskin för uppgiften. Vad kan vi säga? Vi gillar glass, men vi älskar verkligen gelato!

Nog om allt generellt prat om glassmaskiner, glass och gelatto – och vidare till testresultaten.

Testvinnare - #1 Bäst i test
Nemox

Gelato Chef 2200

Vår testvinnare. Osannolikt god glass - vi blev helt förtjusta!

Gelato Chef 2200 från italienska Nemox står i en klass för sig. Här hittar Nemox en perfekt balans mellan pris och prestanda. Den har en självständiga kompressor som gör underbart god gelato på endast 20 minuter. Maskinen är stor, men inte för stor och rymmer upp till 1,5 liter glass.

Tack vare den avtagbara skålen kan du göra större mängder glass eller flera olika smaker. Gelato Chef 2200 har ingen rörarm mitt i maskinen vilket gör det väldigt lätt att torka av maskinen och hålla den ren och hygienisk. Med glassmaskinen får du en glasskopa, ett instruktionshäfte samt ett häfte med utvalda recept.

Betyg från andra Tester & Källor

Betyg 5 av 5 i Råd&Rön
Bäst i test

Fördelar

 • En fantastisk maskin - måste upplevas
 • Fryser glassen mycket snabbt (under 20 minuter i vårt test)
 • Stor kapacitet
 • Lätt att rengöra
 • Den löstagbara skålen är utmärkt som rustik servering

Nackdelar

 • Priset är ganska högt för en hemmamaskin
Gelato Chef 2200/Oxiria Glassmaskin Matt

Bäst pris för Gelato Chef 2200

Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
WhiteAway
  • Vit
  2 493 krTill Butik
  Tretti
   • Vit
   3 495 krTill Butik
   Confident Living
   • Nordens största möbelsortiment
   • Vit
   3 512 krTill Butik
   Confident Living
   • Nordens största möbelsortiment
   • Röd
   3 512 krTill Butik
   KitchenTime
   • Fri frakt över 150 kr
   • Röd
   3 512 krTill Butik
   KitchenTime
   • Fri frakt över 150 kr
   • Vit
   3 512 krTill Butik
   Tretti
    • Röd
    3 705 krTill Butik
    Bagaren och Kocken
    • Exklusiva produkter
    • Röd
    3 949 krTill Butik
    KitchenOne
     • Röd
     3 999 krTill Butik
     Bagaren och Kocken
     • Exklusiva produkter
     • Matt
     • Oxiria
     4 099 krTill Butik
     Priserna uppdaterades senast 2022-12-04

     Video: Officiell Produktvideo

     En kort produktvideo från Nemox, tillverkaren av Gelato Chef 2200. Videon visar ett par exempel på hur du hur du använder maskinen.
     Andraplats - bra alternativ
     Nemox

     Dolce Vita

     Vår bäst i test glassmaskin utan kompressor. Utan tvekan den bästa glassmaskinen i sitt prissegment!

     En sak är säker – Nemox gör glass med still. Om du letar efter en glassmaskin utan kompressor så är denna maskin ett självklart val. Dolce Vita är en stilig och modern glassmaskin utan kompressor som har en kapacitet av hela 1,5 liter.

     Nemox är ju kända för hög kvalitet och snygg designade maskiner och Nemox Dolce Vita är inget undantag. Nemox Dolce Vita är snygg. Riktigt snygg. Den står mycket vackert både i våra hyllor och på köksbänken, r vi gärna låter den stå framme.

     Glassmaskinen är utrustad med en inre skål i rostfritt stål så den är reptålig, praktisk och lätt att rengöra. Den dubbelväggade skålen i rostfritt stål håller temperaturer på -10 grader i ungefär två timmar och locket håller luften ute. Den eleganta skålen kan med fördel även användas som flaskkylare eller kanske som ishink.

     Locket har en stor och bra öppning för att hälla i ingredienser i både fast och flytande form under omrörning. Glass blir färdig på 20 minuter, riktigt snabbt för en maskin utan kompressor. Glassen vi gjorde hade väldigt få iskristaller, vilket är ett strålande betyg. Snabb och lätt att rengöra.

     Fördelar

     • Bäst glassmaskin utan kompressor
     • Mycket prisvärd
     • Löjligt snygg design
     • Stor kapacitet

     Nackdelar

     • Inget egentligen
     Dolce Vita Glassmaskin Svart 15L

     Bäst pris för Dolce Vita

     Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
     WhiteAway
      • Svart
      862 krTill Butik
      Bagaren och Kocken
      • Exklusiva produkter
      • Svart
      909 krTill Butik
      Confident Living
      • Nordens största möbelsortiment
      • 1,5 liter
      • Vit
      979 krTill Butik
      KitchenTime
      • Fri frakt över 150 kr
      • 1,5 liter
      • Vit
      979 krTill Butik
      Tretti
       • 1,5 liter
       • Svart
       979 krTill Butik
       Confident Living
       • Nordens största möbelsortiment
       • 1,5 liter
       • Svart
       1 011 krTill Butik
       KitchenTime
       • Fri frakt över 150 kr
       • 1,5 liter
       • Svart
       1 011 krTill Butik
       Bagaren och Kocken
       • Exklusiva produkter
       • 1,5 liter
       • Vit
       1 245 krTill Butik
       Priserna uppdaterades senast 2022-12-04
       Tredjeplats - bra alternativ
       Wilfa

       ICM-C15

       Bra konstruktion & god glass med en mycket trevlig inbyggd frysfunktion.

       Kraftig konstruktion i rostfritt stål och plast av hög kvalitet. Wilfa ICM C-15 ger ett bra intryck och ser riktigt proffsig ut. När vi använder den så presterar den bra, dock utan att imponera allt för mycket. Kompressorn är inte den starkaste, men räcker helt ok till såväl sorbet som glass precis som den ska vara.

       Maskinen är hyggligt enkel att rengöra, eftersom alla delar är löstagbara. En funktion som vi gillar är den inbyggda frys-funktionen – maskinen kan den hålla en färdig sats glass fryst en timme efter det att den är klar. Även displayen är bra och visar bland annat glassens temperatur och hur lång tid det är kvar tills glassen är klar.

       Betyg från andra Tester & Källor

       Betyg 5 av 5 i Bäst i hemmet
       Vass glassmaskin i rostfritt stål med egen kompressor, för att slippa förbereda med glasskålen i frysen.
       Betyg 5 av 5 i Smarto
       Bästa all-round
       Betyg 5 av 5 i Inspekto
       Bra kapacitet och relativt snabb

       Fördelar

       • Vacker och modern design
       • Kraftig konstruktion av bra meterial
       • Proffsig LCD skärm som ger mycket information
       • Frysfunktion som håller den färdiga glassen fryst i en timme

       Nackdelar

       • Låter mycket
       • Ganska liten fyllnadslucka
       Wilfa Glassmaskin ICM-C15

       Bäst pris för ICM-C15

       Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
       Tretti
        • Endast maskin
        1 789 krTill Butik
        Enemo
          1 869 krTill Butik
          Bagaren och Kocken
          • Exklusiva produkter
          • Endast maskin
          1 990 krTill Butik
          Confident Living
          • Nordens största möbelsortiment
           1 995 krTill Butik
           KitchenTime
           • Fri frakt över 150 kr
            1 995 krTill Butik
            HusOchHemma
             • Endast maskin
             2 459 krTill Butik
             Bagaren och Kocken
             • Exklusiva produkter
             • Våffeljärn ingår
             2 490 krTill Butik
             Inredningsvaruhuset
              • Endast maskin
              2 501 krTill Butik
              Bagaren och Kocken
              • Exklusiva produkter
              • Våffeljärn & 4 glasskålar ingår
              2 690 krTill Butik
              Priserna uppdaterades senast 2022-12-04

              Video: Glass med brynt smör i ICM C-15

              Matgeek gör ett recept som ser riktigt smaskigt ut i en Wilfa Glassmaskin ICM C-15. I filmen får du god inblick i hur det är att göra glass i denna maskin. Vågar du prova glass med brynt smör från boken Smör: Kärna, Bryna, Baka?

              Video: Så låter Wilfa ICM C-15

              En video från youtubaren ElkyDaMoose som demonstrerar hur högljudd denna glassmaskin är. Elky påstår att han inte kan hålla en konversation i samma rum när maskinen gör glass.
              #4 i vårt test
              Nemox

              Gelatissimo Exclusive

              Bra val om du har stor budget. Tyst som en mus!

              Nemox Gelatissimo Exclusive är en förtroendeingivande maskin. Den har får höga betyg i massor av tester redan innan vårt egna. Detta är en glassmaskin som verkligen gör det den ska – fasansfullt god glass.

              Gelatissimo Exclusive är den dyraste maskinen i vår vinnar-grupp, men så gör den också riktigt, riktigt god glass på ett enkelt knapptryck. Den är precis som så många andra duktiga kompressor-modeller mycket enkel att använda. Du förbereder ingredienserna, håller den ren och trycker på knappen.

              Kraftig

              . Maskinen har en kraftig kompressor som fryser glassen under omrörning mycket snabbt, vilket ger dig en glass helt utan iskristaller. Detta förväntar vi oss såklart av en maskin i den här prisklassen, men kraften i kompressor och motorn för omrörning överraskade oss fortfarande.

              Stor

              . Gelatissimo Exclusive är stor – du kan med lätthet göra upp till 1,7 liter glass vilket räcker åt hela familjen eller barnens vänner. Tack vare det professionella kylsystemet och den kraftfulla motorn kan du göra flera olika sorters glass på kort tid. Med glassmaskinen följer en avtagbar skål i aluminium samt en spatel som hjälper dig att ta ur glassen ur skålen när det är dags för servering.

              Tyst

              . Gelatissimo Exclusive är tystgående – något som vi verkligen kan uppskatta efte många timmars glassmakande. Vi kan enkelt hålla en konversation och ringa ett telefonsamtal brevid maskinen när den arbetar, vilket är ganska ovanligt.

              Enkel

              . I slutändan är maskinen superenkel att använda och den tillverkar magiskt god gelato. De gör även glass i världsklass och klarar även av frozen yoghurt eller sorbet. Resultatet blir mycket bra, men så kostar det också.

              Betyg från andra Tester & Källor

              Betyg 5 av 5 i Aftonbladet
              Läckert med hemlagad italiensk glass, men så kostar det också.
              Betyg 5 av 5 i Smartson
              Gedigen men dyr
              Betyg 5 av 5 i Smarto
              Snabb och tyst
              Betyg 5 av 5 i Inspekto
              Enkelt utförande utan några krångligheter

              Fördelar

              • Bäst på gelato
              • Otroligt lyxig glass
              • Hög kvalitet
              • Mycket lättanvänd
              • Mycket tystgående

              Nackdelar

              • Maskinen tar rejält med plats i köket
              Gelatissimo Exclusive Glassmaskin Svart

              Bäst pris för Gelatissimo Exclusive

              Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
              Bagaren och Kocken
              • Exklusiva produkter
              • Svart
              3 990 krTill Butik
              Confident Living
              • Nordens största möbelsortiment
              • 1,7 liter
              • Svart
              4 554 krTill Butik
              KitchenTime
              • Fri frakt över 150 kr
              • 1,7 liter
              • Vit
              4 554 krTill Butik
              Confident Living
              • Nordens största möbelsortiment
              • 1,7 liter
              • Vit
              4 554 krTill Butik
              KitchenTime
              • Fri frakt över 150 kr
              • 1,7 liter
              • Svart
              4 554 krTill Butik
              Priserna uppdaterades senast 2022-12-04

              Video: Gelatissimo Exclusive Produktvideo

              Officiell video som beskriver glassmaskinen. Videon är publicrad av Nemox International.
              #5 i vårt test
              Krups

              Venise Perfect Mix

              Bra glassmaskin för dig som inte vill spendera för mycket

              En ganska enkel men bra glassmaskin från KRUPS. Perfect Mix LCD har som namnet antyder en LCD display. Förutom displayen så är det en klassisk glassmaskin utan kompressor för hemmabruk. Gör det den ska men det tar lite tid. Kylskålen måste du ha kommit ihåg att ställa i frysen minst 5-6 timmar före användandet. Sorbet tar cirka 25 minuter och glass tar upp emot 40 minuter – vilket är för långt för oss. Iskristaller bildas i glassen när vi testar och konsistensen blir inte helt perfekt.

              Om du är ute efter en billigare maskin är de dyrare kompressormodellerna och även av frysmodellerna som hamnat längst upp i vår topplista så är Krups GVS2 ett bra alternativ. Den har ingen eget kylelement, men å andra sidan ett lågt pris. Trots den enkla funktionen blir resultatet helt ok, inte bara enligt oss, utan även enligt flera tester och användare.

              Krups GVS2 är också aningen omständligt att montera, säger testare. Ytterligare en nackdel är att du måste placera skålen i frysen ett dygn(!) i förväg. Bra för det den gör och för det priset, men utklassas av vinnarna i vårt test i ren prestanda.

              Betyg från andra Tester & Källor

              Betyg 5 av 5 i Smarto
              Budgetmästare
              Betyg 5 av 5 i Icakuriren
              Enkel att montera. God insyn. Bra mataröppning.
              Betyg 3 av 5 i Aftonbladet
              Klassisk glassmaskin för hemmabruk.

              Fördelar

              • OK basmodell
              • Ganska prisvärd
              • Byter håll när den roterar

              Nackdelar

              • Långsam frystid resulterar i långt ifrån perfekt resultat
              KRUPS Krups Glassmaskin Perfect Mix LCD

              Bäst pris för Venise Perfect Mix

              Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
              Confident Living
              • Nordens största möbelsortiment
              • 6 liter
              649 krTill Butik
              KitchenTime
              • Fri frakt över 150 kr
              • 1,6 liter
              649 krTill Butik
              Frapp
               • 1,6 liter
               739 krTill Butik
               HusOchHemma
                • 1,6 liter
                819 krTill Butik
                Inredningsvaruhuset
                 • 1,6 liter
                 823 krTill Butik
                 HusOchHemma
                  • 1,6 liter
                  869 krTill Butik
                  Bagaren och Kocken
                  • Exklusiva produkter
                   874 krTill Butik
                   Priserna uppdaterades senast 2022-12-04

                   Video: Första glass-satsen i Perfect Mix

                   En film där electroscrapevideo tar med oss på första omgången glass i en ny Krups Perfect Mix glassmaskin.
                   #6 i vårt test
                   DeLonghi

                   Delonghi ICK 5/6000

                   Gör fantastiskt god gelato

                   Italienska DeLonghi tillverkar glassmaskiner främst för restauranger och kaféer, men har här gjort en modell anpassad för hushåll. Delonghi ICK 5000 och 6000 är kraftfulla glassmaskiner. Det är rejäla pjäser med kompressor och stark motor. Denna maskin överraskade oss med godare glass än vi väntat. Den har dock ett par nackdelar i att den tar mycket plats och låter en hel del. Samtidigt ryms det endast 1m2 liter glass – så den passar inte riktigt heller in i ett restaurangkök.

                   Snabb, men högljudd

                   Glasstillverkningen tar endast 20 minuter – kritiskt för glassens kvalitet. Du behöver självklart inte förfrysa något – kompressorn tar hand om allt. Kompressorn gör glassmaskinen DeLonghi ICK 5000 något högljudd. Den tar också lite tid att rengöra eftersom den är så stor.

                   Gelato av restaurangkvalitet

                   Det råder ingen tvivel om att denna maskin gör fantastisk gelato, det finns dock bättre alternativ i samma prisklass – främst då testvinnaren 2200 från Nemox, som dessutom är en tusenlapp billigare.

                   Betyg från andra Tester & Källor

                   Betyg 4 av 5 i Råd&Rön
                   Bäst i test
                   Betyg 4 av 5 i Smarto
                   För glasskonnässören

                   Fördelar

                   • Oerhört god glass, vi kunde inte sluta äta den!
                   • Fryser glassen extremt snabbt
                   • En riktigt bra receptbok medföljer

                   Nackdelar

                   • Tar plats och låter mycket
                   Glassmaskiner

                   Bäst pris för Delonghi ICK 5/6000

                   Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
                   Tretti
                    • 1
                    • 2 liter
                    • ICK6000
                    • Silver
                    2 818 krTill Butik
                    Tretti
                     • 1,2 liter
                     • ICK5000
                     2 941 krTill Butik
                     Bagaren och Kocken
                     • Exklusiva produkter
                     • 1,2 liter
                     • ICK5000
                     • Vit
                     2 990 krTill Butik
                     Enemo
                      • 1,2 liter
                      • ICK5000
                      2 990 krTill Butik
                      Bagaren och Kocken
                      • Exklusiva produkter
                      • 1,2 liter
                      • ICK6000
                      • Silver
                      3 602 krTill Butik
                      Enemo
                       • 1,2 liter
                       • ICK6000
                       • Silver
                       4 593 krTill Butik
                       Priserna uppdaterades senast 2022-12-04

                       Video: En recension av ICK6000

                       En kort recension av denna glassmaskin från Amerikanska youtubekanalen Clara Mathilda.
                       #7 i vårt test
                       WMF

                       WMF Glassmaskin Rostfritt Stål

                       Rekommenderas för 2 personer

                       En snygg och liten glassmaskin utan kompressor som ofta glöms bort bland alla större märken. WMF gör köksutrustning som är bra på en lagom prisnivå. Det är inte första gången vi upptäcker att en liten glassmaskin presterar bättre på grund av just sin lilla storlek. Denna rostfria glassmaskin är perfekt för två personer. Bägaren rymmer bara 0,3 liter, men det är det man vill ha för två personer. Konstruktionen är gedigen i vackert rostfritt stål. Det lilla formatet och de få delarna gör denna maskin extra enkel och trevlig att använda.

                       Fördelar

                       • Liten och enkel
                       • Bra för 1-2 portioner
                       • Vacker konstruktion och finish

                       Nackdelar

                       • Relativt dyr för en så liten glassmaskin
                       WMF Glassmaskin Rostfritt Stål

                       Bäst pris för WMF Glassmaskin Rostfritt Stål

                       Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
                       Confident Living
                       • Nordens största möbelsortiment
                        649 krTill Butik
                        KitchenTime
                        • Fri frakt över 150 kr
                         649 krTill Butik
                         Priserna uppdaterades senast 2022-12-04
                         #8 i vårt test
                         Nemox

                         Gelato Pro 1700 UP

                         Gelato pro 1700 UP är perfekt för glassälskaren som endast vill ha det bästa. I en snygg retrodesign med röd lack är det här en maskin som drar blickarna till sig. Gelato Pro 1700 UP har en trippellack vilket gör att den är väldigt tålig mot repor så den tål att användas.

                         Tack vare det kraftfulla fryssystemet får du läcker glass på väldigt kort tid. Du får upp till 1,7 liter glass på endast 15-25 minuter. Glassmaskinens inbyggda kompressor betyder att du slipper frysa ner skålen före användning. Det speciella locket låter dig justera hur mycket luft som ska släppas in och därmed kan du kontrollera konsistensen på glassen.

                         Nemox Gelato Pro 1700 Up Glassmaskin Röd

                         Bäst pris för Gelato Pro 1700 UP

                         Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
                         Confident Living
                         • Nordens största möbelsortiment
                         • 1,7 liter
                         • Aluminium
                         9 284 krTill Butik
                         KitchenTime
                         • Fri frakt över 150 kr
                         • 1,7 liter
                         • Aluminium
                         9 284 krTill Butik
                         Bagaren och Kocken
                         • Exklusiva produkter
                         • 1,7 liter
                         • Aluminium
                         10 499 krTill Butik
                         Confident Living
                         • Nordens största möbelsortiment
                         • 1,7 liter
                         • Vit
                         10 888 krTill Butik
                         Confident Living
                         • Nordens största möbelsortiment
                         • 1,7 liter
                         • Svart
                         10 888 krTill Butik
                         Confident Living
                         • Nordens största möbelsortiment
                         • 1,7 liter
                         • Röd
                         10 888 krTill Butik
                         KitchenTime
                         • Fri frakt över 150 kr
                         • 1,7 liter
                         • Vit
                         10 888 krTill Butik
                         KitchenTime
                         • Fri frakt över 150 kr
                         • 1,7 liter
                         • Svart
                         10 888 krTill Butik
                         KitchenTime
                         • Fri frakt över 150 kr
                         • 1,7 liter
                         • Röd
                         10 888 krTill Butik
                         Bagaren och Kocken
                         • Exklusiva produkter
                         • 1,7 liter
                         • Svart
                         13 499 krTill Butik
                         Bagaren och Kocken
                         • Exklusiva produkter
                         • 1,7 liter
                         • Vit
                         13 499 krTill Butik
                         Bagaren och Kocken
                         • Exklusiva produkter
                         • Röd
                         13 499 krTill Butik
                         Priserna uppdaterades senast 2022-12-04
                         #9 i vårt test
                         Emerio

                         Emerio Glassmaskin

                         Perfekt om du vill ha en liten och billig maskin

                         En charmigt liten och behändig maskin. Dessutom kommer den till ett riktigt bra pris. Den klarar av att göra glass och sorbet. Den gör inte mycket mer än att röra runt smeten (ingen kompressor eller funktionalitet här inte). Det som är smart med denna är att skålen är så liten, så motorn orkar mata runt glassen hela vägen mot slutet när den börjat bli segare. Se även den lilla maskinen från WMF som visar samma princip att en liten glassmaskin prester bättre pga sin storlek. Motorn sitter i locket vilket gör glassmaskinen exceptionellt enkel att rengöra.

                         Kapaciteten är ju liten, men 0,5 liter glass räcker bra till två eller tre personer. En till fördel med den lilla storleken är att den inte tar upp så mycket plats i frysen. Ett bra alternativ för dem som vill göra glass bara ibland.

                         Betyg från andra Tester & Källor

                         Betyg 4 av 5 i Bäst i hemmet
                         För den som gillar glass men endast har ett begränsat behov och lite mer pli på plånboken.
                         Betyg 3 av 5 i Aftonbladet
                         Liten, behändig och billig.

                         Fördelar

                         • Stark rotation
                         • Liten och smidig

                         Nackdelar

                         • Gör inget annat än att röra runt glassen
                         Emerio Glassmaskin Lila 05l

                         Bäst pris för Emerio Glassmaskin

                         Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
                         Bagaren och Kocken
                         • Exklusiva produkter
                         • 0,5 liter
                         • Vit
                         299 krTill Butik
                         HusOchHemma
                          • 0,5 liter
                          • Vit/Lila
                          309 krTill Butik
                          HusOchHemma
                           • 0,5 liter
                           • Grön
                           359 krTill Butik
                           Priserna uppdaterades senast 2022-12-04

                           Video: Göra glass i Emerio Glassmaskin

                           En finsk privatperson testar att göra glass i en Emerio glassmaskin. Se både proceduren och resultatet här.
                           #10 i vårt test
                           Wilfa

                           Wilfa ICM-2SB Glassmaskin 2.0 l

                           Wilfas glassmaskin Vanilj är en fantastiskt bra och enkel glassmaskin för små mängder glass. Kapaciteten är 2 l vilket gör den til lätthanterad och smidig. Vi gillar det genomskinliga plastlocket som ger bra insyn till vad som händer inuti – en trevlig tough för de nya glassmakarna där ute.

                           Wilfa 2SB gör 2 liter härlig hemgjord glass på en timme. Ha i de önskade ingredienserna, sätt på maskinen och efter en timme har du härlig hemgjord glass. Med en helautomatisk kompressor fryses ingredienserna samtidigt som de blandas – enkelt, helt enkelt.

                           Har en öppning i locket som gör att du kan fylla på fler ingredienser under tiden. Kapaciteten i glassmaskinen är på 2 liter.

                           Denna maskin är mycket enkel att rengöra. Alla lösa delar med undantag för skålen tål maskindisk, och insidan torkas av med en fuktig trasa.

                           Wilfa ICM-2SB Glassmaskin 2.0 l

                           Bäst pris för Wilfa ICM-2SB Glassmaskin 2.0 l

                           Butik Om Butiken Egenskap Pris Handla
                           Bagaren och Kocken
                           • Exklusiva produkter
                            2 390 krTill Butik
                            KitchenOne
                             • Aluminium
                             2 499 krTill Butik
                             HusOchHemma
                               3 589 krTill Butik
                               Priserna uppdaterades senast 2022-12-04

                               Fler alternativ

                               Cuisinart

                               Cuisinart ICE 30

                               Visa bäst pris

                               Enkel glassmaskin utan kompressor. Motorn är medelstark. Maskinen är tillverkad av borstat rostfritt stål och har en stor öppning som gör det enkelt att tillsätta ingredienser. Maskinen imponerar inte mycket på oss då det finns bättre alternativ, vi tänker då främst på vår testvinnare utan kompressor: Nemox Dolce Vita.

                               Sage

                               The Smart Scoop

                               Visa bäst pris

                               Tung maskin i stål som väger hela 14 kg. Sage har gjort ett monster av en maskin som i våra ögon är lite för stor och klumpig för hemmet. God glass gör den dock – snabbt och smidigt. Självklart har den en kraftig kompressor med den vikten och det priset.

                               Sage glassmaskin gör 1 liter glass åt gången och har en efterfrys-funktion som håller glassen kall i 3 timmar. 12 olika förvalda program gör den lättanvänd. 1 liter glass tar ca 24 minuter för oss att tillverka, tiden varierar beroende på vilken konsistens du vill ha och vilket program du väljer. Effekt: 200W. Mått: 35×33,5x47cm. Material: Rostfritt stål.

                               Vi kan tycka att den är lite för tung och dyr för hemmabruk – men det är faktiskt en riktigt fin maskin.

                               Nemox

                               Gelato Grand

                               Visa bäst pris

                               Användarvänlig och stor (1,5 liter) glassmaskin från Nemox. Vi har tyvärr inte haft chansen att testa denna maskin. Men Nemox har bättre maskiner på papper. Som vanligt i Nemox maskiner så finns en inbyggd samt en löstagbar skål i rostfritt stål. Specifikationer: Kapacitet: 1,5 l på 30 min. Medföljer gör en löstagbar skål samt en glasspatel.

                               Coolstuff

                               Coolstuff Mjukglassmaskin

                               Visa bäst pris

                               Mjukglass är ofta barnkalasfavoriten och med coolstuffs glassmaskin kan du göra mjukglass hemma som är minst lika god som den du köper ute. Om inte godare. Lätt att hantera och hålla ren. Fast det är ju inte alltid man vill ha mjukglass så den är lite begränsad i funktionen. Mjukglass är som vanlig glass fast mjuk, och kanske är det just det som bidrar till att den känns så lyxig.

                               Skålen fryses in i 24 timmar innan användning. Det tar ca 25 minuter för mjukglassen att göras. Maskinen rymmer 1 liter mjukglass. Ingredienser som krävs är mjölk, grädde, gelatin och socker plus valfri smaksättning. Vegetabiliska alternativ till gelatin kan användas, till exempel gelésocker. Manual på svenska (kul!) medföljer som har en del recept och kuriosa.

                               Kul och annorlunda glassmaskin som gör mjukglass.

                               Princess

                               Princess DeLux

                               Visa bäst pris

                               En maskin med kraftfull kompressorn och lcd display. Visserligen är den ganska enkel att använda men samtidigt känns den stor och klumpig (väger 11kg). Skålen är dock stor och rymlig på 2 liter och den inbyggda LCD-displayen är helt ok. Maskinen introducerar en del funktionalitet via displayen såsom timing, efterfrysning och liknande. Den faller dock på att den är för sakta på att göra glassen och i vårt test slutar det med besvikelse och iskristaller i glassen.

                               Funktion

                               Funktion Glassmaskin

                               Visa bäst pris

                               Funktion Glassmaskin med kompressor 135 W från Funktion. Vi har fått väldigt lite information om denna och har inte haft chansen att testa den.

                               Ser ut som den kommer med kompressor och en kraft på 135 W.

                               Cuisinart

                               Glassmaskin Dubbel

                               Visa bäst pris

                               En kul maskin utan kompressor från Cuisinart som har två skålar. Du kan själv välja om du vill använda båda två skålarna eller bara en samt om vill ha en smak eller två olika. Maskinen är vacker i borstat aluminium. Motorn som rör om är ok, inget jättekraftigt. Det är smidigt med två skålar, då man slipper vänta på att frysa dem emellanåt – men för detta pris kan du få en glassmaskin med kompressor.

                               Magimix

                               Magimix Glassmaskin

                               Visa bäst pris

                               En glassmaskin som liknar vår testvinnare Nemox Dolce Vita till utséendet. Men där slutar de vara lika. Denna maskin är iof ganska bra för sig själv, men Dolce Vita är bättre på alla sätt i jämförelse. Kapacitet på 1,1 liter. Utan kompressor.

                               Taurus

                               Tasty & Cream 1,5 liter

                               Visa bäst pris

                               En glassmaskin utan kompressor. Vi har inte haft chansen att testa denna modell än.

                               Appetitissime

                               Yogu Joy 200W

                               Visa bäst pris

                               En maskin för att laga fryst yoghurt. Ett alternativ till glass som vi personligen inte är så förtjusta vid, men vet att vissa gillar. Enkelt att använda – det är bara att frysa frukten du vill ha i din frys och sedan sätta den i Yogu Joy maskinen. Jordgubbar, bananer, hallon, persikor fungerar bäst. Kiwi gav en intressant kick och ananas blev torrt men ändå ganska gott. Yogu Joy trycker ut en mjukglass-liknande yoghurt. Vi har inte forskat i exakt hur maskinen gör – men resultatet är helt ok.

                               Prylstaden Fruktglassmaskin

                               Visa bäst pris

                               Fruktglassmaskin som är nästan identisk till Yogu Joy på pappret. Vi har inte testat denna.

                               KitchenAid

                               KitchenAid Icecream Maker

                               Visa bäst pris

                               En glasskål som passar din KitchenAid matberedare. Vi har inte haft möjlighet att inkludera denna i vårt test då vi inte har en KitchenAid. Vi gillar idén med tillbehöret, då det bör spara både tid och plats. Glasskålen ska förfrysas och sedan är det matberedaren som rör glassen.

                               Kenwood

                               Major Kenwood

                               Visa bäst pris

                               Glasskål som passar din Kenwood Chef/Major matberedare. Vi har inte haft chansen att testa denna då vi inte hade tillgång till en Kenwood matberedare under testet. Precis som med KitchenAid varianten så gillar vi idén med att spara både pengar och plats.

                               Kenwood rekommenderar att skålen ska vara i frysen ca 24 timmar innan den kan användas. Skålen har en kapacitet på 1 liter.

                               Glassmaskin Clas

                               Visa bäst pris

                               Klen plastvisp och mycket klen motor – denna glassmaskin ska helst undvikas. Maskinen orkar knappt röra runt när glassen börjar bli trögare. Vi misstänker att om vi skulle fortsätta använda den under ett par månader att den skulle gå sönder. Med den låga prislappen är det dock ingen överraskning.

                               Köp inte denna maskin.

                               YM2603 0,8 liter

                               Visa bäst pris

                               Svag och billig maskin som vi verkligen inte rekommenderar. Utan kompressor såklart. Maskinen orkar knappt röra runt glassen mot slutet av cykeln. Märklig design. Undvik denna. Kapacitet: 0,8 liter. Effekt: 7 W.

                               Tillbehör för att göra glass hemma

                               Coolstuff

                               Scoop That! Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               En härlig skopa med en fasad och en mycket vass kant som formar riktigt fina glasskulor. Denna skopa är även innovativ, då den använder din kroppstemperatur för att lättare skopa upp glass. Handtaget är fyllt med en speciell vätska som tillsammans med skopans material leder värme från din hand till skeden på skopan. Skopan har en non-stick-beläggning som förhindrar att glassen fastnar. Skopan rymmer 96 milliliter glass. Bör endast handdiskas. Varje skopa har ett unikt serienummer.

                               Zyliss

                               The Right Scoop® Vit

                               Visa bäst pris

                               Vacker glasskopa i silver och vitt från varumärket Zyliss. Bra balans mellan klassisk design och glassig lekfullhet. Denna glasskopa gör perfekta glasskulor varje gång – precis som på glassbaren. Lyxigt tung i handen och vacker att se på.

                               Zyliss

                               The Right Scoop® Färg

                               Visa bäst pris

                               En variant på den vita glasskopan från Zyliss i lekfulla och starka färger.

                               Cuisinart

                               Cuisinart Element Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Glasskopa med ergonomiskt nylonhandtag. Glasskopan är i rostfritt och är därför mycket tålig. Mått:H22,2 x B4,4 cm Element Collection är en serie från Cuisinart innehållande köksredskap av hög kvalité. Redskapen har handtag av rostfritt stål och nylon vilket gör dem väldigt greppvänliga. Serien har ‘Cuisinart’ skrivet på handtagen som en snygg designdetalj. Går att diska i maskin.

                               Kitchen Craft

                               Kitchen Craft Deluxe Glasskopa Rostfritt stål

                               Visa bäst pris

                               Redskapsserien för elegant matlagning och servering. Master Class deluxe glasskopa i rostfritt stål med en vackert spegelblankt finish. Redskapen har ergonomiska handtag för maximal komfort. Längd: 18 cm 10 års garantiMaskindisk

                               Villeroy & Boch

                               Blacksmith Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Villeroy & Boch Blacksmith Glasskopa från Villeroy & Boch

                               Glasskopa Hjärta

                               Visa bäst pris

                               Vi älskar ju alla glass. Det finns inte någon som säger nej tack? när det bjuds på glass. Så nästa gång du skopar upp kulor till struten, gör det med kärlek. Med denna skopa så får du hjärtformade glasskulor så du äntligen kan visa hur mycket glassen betyder för dig. Men var bara noga så din kärlek inte går för långt. Tyvärr så kan man inte äta glass varje dag!

                               Hardanger Bestikk

                               Glasskopa Ramona Hardanger Bestikk

                               Visa bäst pris

                               Ramona är ett enkelt men stilfullt bestick som brukar falla både den yngre och den äldre gästen i smaken. I serien Ramona finner du allt från tårtspade till salladsset, dessertset, bestickset och mycket mer. Besticken från Hardanger kan diskas i maskin. Skölj gärna av besticket innan det tvättas i diskmaskinen för att minska risken för fläckar. Om det ändå uppstår fläckar på besticket, borttas dessa lättast med rostfritt putsmedel. Ihållande problem med fläckar avhjälps normalt genom att byta till ett annat diskmedel. Material: 18/8 Rostfritt stålStorlek: Längd: 22,7 cmDesign: Odd Leikvoll

                               Zwilling

                               Zwilling Twin Pure steel Glasskopa 19

                               Visa bäst pris

                               Detta är en mycket smart och elegant glasskopa från Zwillings serie Twin Pure Steel. Tillverkad i rostfritt stål som gör att den går utmärkt att diska i maskin. Denna glasskopa har en upphängningsring. Storlek 19 cm.

                               Villeroy & Boch

                               La Classica Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Villeroy & Boch La Classica Glasskopa från Villeroy & Boch

                               Villeroy & Boch

                               Ella Glasskopa Guld

                               Visa bäst pris

                               Villeroy & Boch Ella Glasskopa Guld från Villeroy & Boch

                               Exxent

                               Glasskopa 1/14 L

                               Visa bäst pris

                               Framtagen till glassbaren men passar lika bra hemma. Glasskopan är vätskefylld och gjord av aluminium. Vätskan gör det lätt att skopa även den hårdaste glassen. Glasskopan är 18 cm lång och rymmer 1/14 liter.

                               KitchenAid

                               KitchenAid Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Stilren glasskopa från KitchenAid. Skopan är specialdesignad för att skapa stora kulor vilket är perfekt om man vill servera glassen i rån. Material: Rostfritt stål. Tål maskindisk.

                               Claus Holm

                               Claus Holm Glasskopa Stål/PP

                               Visa bäst pris

                               Claus Holm Glasskopa Stål/PP från Claus Holm

                               Lékué

                               Lékué Glassform Stapelbar XL

                               Visa bäst pris

                               Lékué Glassform Stapelbar XL 4-pack från Lékué

                               Villeroy & Boch

                               Udine Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Villeroy & Boch Udine Glasskopa från Villeroy & Boch

                               Bloomingville

                               Bloomingville Glasskopa Shiny

                               Visa bäst pris

                               Bloomingville Glasskopa Shiny från Bloomingville

                               Sagaform

                               Sagaform Sweet glasskopa blå

                               Visa bäst pris

                               Sagaform Sweet glasskopa, blå från Sagaform

                               Jamie Oliver

                               Jamie Oliver glasskopa Jamie Oliver

                               Visa bäst pris

                               Glasskopa i stål från Jamie Oliver som gör det enkelt att hantera glassen. Tål maskindisk!

                               Villeroy & Boch

                               Modern Grace Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Villeroy & Boch Modern Grace Cutlery Glasskopa från Villeroy & Boch

                               Brabantia

                               Brabantia Glasskopa Mint/ Rostfritt Stål

                               Visa bäst pris

                               Brabantia Glasskopa Mint/ Rostfritt Stål från Brabantia

                               IBILI

                               Glasskopa Non-stick

                               Visa bäst pris

                               Gör perfekta glasskulor med glasskopan från Ibili. Skopan är öppningsbar och har non-stick beläggning som gör att glassen släpper lätt. Rejäl och hållbar stomme av stål. Kan också användas för att skopa potatismos.

                               Villeroy & Boch

                               Neufaden-Merlemont Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Villeroy & Boch Neufaden-Merlemont Glasskopa från Villeroy & Boch

                               Villeroy & Boch

                               La Classica Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Villeroy & Boch La Classica Glasskopa från Villeroy & Boch

                               Villeroy & Boch

                               Kreuzband-Septfontaines Glasskopa

                               Visa bäst pris

                               Villeroy & Boch Kreuzband-Septfontaines Glasskopa från Villeroy & Boch

                               Lämna en kommentar