Alla testBlogg

Här är alla Gatorade smaker du kan köpa i Sverige

Gatorade smaker
Gatorade går att köpa i ett fåtal smaker i utvalda butiker i Sverige.

Gatorade är en favorit i USA, som sportdryck, energidryck och allmänt som törstsläckare. Den innehåller mer socker och sötningsmedel än vi är vana vid i våra Svenska energidrycker. Den innehåller dock en bra blandning av mineraler, elektrolyter och energi för att fylla på depåerna under och efter intensiva träningspass. Som energidryck och törstsläckare är den alltså utmärkt – men inte det nyttigaste alternativet.

Gatorade är en kul och funktionell dryck att upptäcka som andas USA och American Spirit.

Vad är Gatorade?

Gatorade är en sportdryck från USA som tillverkas av PepsiCo. Gatorade skapades redan år 1965 av Robert Cade på University of Florida med syfte att användas av amerikanska football-laget Florida Gators. Fram till år 1970 hette drycken Stokely-Van Camps finest Gatorade.

Tanken med gatorade är att det ska vara en renodlad funktionell sportdryck som återhydrerar och fyller på din kropp med kolhydrater, salter, vitaminer och mineraler. Gatorade är sedan länge och kommer till största sannorlikhet förbli den mest populära sportdrycken i USA.

De bästa Gatorade smakerna

Gatorade Lemon

1. Gatorade Lemon

beskrivning
|
alla priser
|
video

Vår favoritsmak från Gatorade. Klassiken Gatorade Lemon är söt och oemotståndligt god. Smakar syrliga citroner och lemonad, men inte för mycket – och inte -för- söt. En ultimat törstsläckare som passar lika bra efter träningspasset som på en varm sommardag. Gärna i ett glas med en näve is.

Gatorade Blood Orange

2. Gatorade Blood Orange

beskrivning
|
alla priser

Gatorade Blood Orange smakar sött, uppfriskande och gott. Distinkt smak av apelsin som garanterat får dina smaklökar att skutta av glädje!

Gatorade Fierce Strawberry

3. Gatorade Fierce Strawberry

beskrivning
|
alla priser

Fierce Strawberry är god och uppfriskande, men kanske lite för söt för vår smak. Smakar som en smaskig (om kanske lite artificiell) jordgubbe. Drick den iskall på en varm sommardag.

Gatorade Glacier Freeze

4. Gatorade Glacier Freeze

beskrivning
|
alla priser

Gatorade Glacier Freeze smakar av söt, saftig citrus, apelsin och jordgubbar. Vi anar även något surt, kanske som sura tranbär eller lingon/skogsbär. Klassisk Amerika-blå färg.

Gatorade Flow Pineapple Mango

5. Gatorade Flow Pineapple Mango

beskrivning
|
alla priser

Ananas och mango - på namnet så låter det som att denna Gatorade skulle vara utsökt. I verkligheten smakar den varken ananas eller mango, utan snarare svagt av citron. Ganska bra - en söt och samtidigt mild smak. Om du försöker tillräckligt mycket så kan du ända ana lite mango på tungan. Den luktar ändå gott av ananas och vi gillar den.

Gatorade Strawberry Lemonade

6. Gatorade Strawberry Lemonade

beskrivning
|
alla priser

Denna smak är varken för söt eller för sur. Det är en mycket tilltalande smak av jordgubbar och lemonad. Den smakar inte som en vanlig sportdryck utan snarare som hemmagjord lemonad blandad med jordgubbar.

Gatorade Green Apple

7. Gatorade Green Apple

beskrivning
|
alla priser

Denna är inte så syrlig och sur som man skulle kunna tro från namnet, men mer söt med en distinkt smak a gröna äpplen. Den är även frisk och smakar faktiskt inte allt artificiellt. Ännu en läskig färg!

Gatorade Cool Blue

8. Gatorade Cool Blue

beskrivning
|
alla priser

Smått läskigt blå smak som smakar sött av lime och citron. Uppfriskande och gott, men vi kunde verkligen skippat den djupa färgen. Drick på egen risk!

Gatorade Citrus Low Calorie

9. Gatorade Citrus Low Calorie

beskrivning
|
alla priser

En lågkalori-variant av favoriten Gatorade Lemon. Denna har mindre socker (men innehåller fortfarande socker) och smakar frisk citron. Aningen intetsägande, men smakar gott och fräscht.

Gatorade Flow Tidal Punch

10. Gatorade Flow Tidal Punch

beskrivning
|
alla priser

Illgrön färg och en smak som vi inte riktigt kan sätta fingret på. Melon, hallon och artificiell smaksättare. Inte vår favorit, men helt klart värd att prova.

Om oss

Vi på experto utför marknadsundersökningar, pris- och produktjämförelser. Vi hinner inte testa alla produkter själva. I vissa fall har vi testat produkterna vi skriver om och i andra fall inte. Vi gör dock alltid ordentlig marknadsresearch vid alla produktrekommendationer.

Vi sammanställer produkttester och recensioner

Vi går även igenom test, recensioner och produktlistor från andra utgivare - både från digital och traditionell media. Vi läser och tolkar dessa tester utifrån den information som vi redan samlat om produkterna.

Vi rekommenderar produkter

Utifrån vad vi lär oss under all vår research så rekommenderar vi sedan produkter baserat på vilken produkt vi anser vara bäst i sitt segment. Detta inkluderar alltid pris, prestanda samt det vi läst om andra omdömen av produkten. Ofta lusläser vi kundomdömen som lämnats hos butikerna och väger in det i vår rekommendation. Alla rekommendationer på experto.se speglar resultatet av redaktionens research, samt vår egna åsikt.

Vi jämför produkter

Många köpare vill jämföra egenskaper, detaljerad information och annan information mellan tillgängliga modeller innan de köper en viss produktmodell. Därför sammanställer vi ofta denna information i en lättillgänglig och överskådlig tabell tillsammans med alla produktrekommendationer vi gör. Man vill inte alltid lita blint på vad en artikel berättar och tycker - ibland vill man jämföra prestanda sida-vid-sida.

Vi jämför priser

Priserna på experto.se uppdateras minst varje vecka - ofta varje dag. För produkter där pris ändras ofta så uppdateras priser dagligen. För produkter där priser justeras hos butikerna mindre ofta så uppdateras priser en gång i veckan.

Vi lyssnar på dig

Är det någon information på våra sidor som inte stämmer? Vi behöver din feedback för att göra experto.se bättre. Tveka inte att kontakta oss på mejladressen nedan.

Sammanlagt betyg

5 av 5

Antal recensioner

1

1
0
0
0
0

Skriv en recension

Betyg:

Ditt namn: (valfritt)

Titel för recensionen: (valfritt)

Recension:

Lämna en kommentar