Alla testBlogg

De 95 bästa ölglasen för öl-älskaren

Ölglas från bryggerier

Listan nedan toppas av våra favoritöl. Ja alltså ölglas med logotyper av våra favoritöl. Vissa kommer direkt från bryggeriet själva och andra är tillverkade och distribuerade med licens. Detta är vårt favorit att ha redo hemma för ölkvällen och till vardagen. Det är helt enkelt roligt att ta fram ett glas med logotypen på det ölet som vi älskar. Oavsett om det faktiskt är exakt det ölet vi serverar.

Designade Ölglas

Orrefors

Svenska Orrefors dominerar vår lista över de bästa ölglasen. De är vackra, bastanta och väl designade. Vågade former och slipade detaljer är utmärkande för ölglasen från Orrefors. De har tydliga och väl definierade linjer och lämnar alltid ett intryck.

Många av ölglasen från Orrefors är designade av den svenska glaskonstnären Erika Lagerbielke. Erika har under lång tid ritat glas som fångat konsumenters hjärtan och fått en naturlig plats i de svenska hemmen. Inom Orrefors ölglas så står Erika bakom kollektionerna Beer, Merlot och Difference som alla är prisbelönta.

Spiegelau

Tyska Spiegelau har sina rötter djupt i Bayern och det syns på designen. Deras Craft Beer serie är bland de bästa ölglasen som du kan köpa för pengar. Serien består av fem skräddarsydda ölglas för India Pale Ale, Stout, American Wheat Beer, Barrel Aged Beer and Pils. Glasen har enligt Spiegelau själva designats genom en serie design och provsmaknings-workshops i samarbete med bryggerimästare från välkända bryggerier.

Rosendahl

Danska Rosendahl står för enkel och funktionell dansk design. Deras Grand Cru serie av glas och ett fåtal andra serier inkluderar även vackra ölglas som kommer hålla många generationer i ditt hem.

Kosta Boda

Svenska Kosta Boda är inte direkt specialiserade på ölglas. Men de har dock ett par intressanta modeller i sitt utbud. Ölglasen ser inte riktigt ut som ölglas, utan är mer exklusiva och diskreta samtidigt. Ett intressant alternativ för dig som vill ha ett vackert ölglas som även kan fungera för annan dryck. Vår favorit är den charmigt handmålade ölglaset Friendship av designern Ulrica Hydman Vallien.

Bäst ölglas enligt oss

Carlsberg Tulip Wave

1. Carlsberg Tulip Wave

beskrivning
|
alla priser

Vackert tulipglas från Carlsberg. Carlsberg tulip har den klassiskt höga tulipanformen. Glaset blir ännu vackrare med en iskall öl upphälld inuti och kondensationen får rinna ner längs sidorna. 

Passar bra till fest, till pizzakvällen och helt perfekt till fotbollsmatchen. Servera ölen iskall och stöll ölglasen på Carlsberg underlägg.

Carlsberg Tulip Wave kommer i storlekarna 25 och 40 cl och säljs i 6-pack.

Falcon Isar

2. Falcon Isar

beskrivning
|
alla priser

Är du av den bestämda åsikten att ska det vara öl så ska det vara Falcon? Då är det här glaset det rätta för dig! Det stiliga glaset är av en bra kvalité och det tål att användas om och om igen. Perfekt för varma sommardagar i trädgården eller på balkongen!

Falcon Isar Ölglas är ett högkvalitativt, högt ölglas med Falconprofilen tryckt på framsidan. Rymmer 50 cl. Säljs som ett 6-pack.

Guinness Pint

3. Guinness Pint

beskrivning
|
alla priser

Mjuka linjer och den guldfärgade harpan gör detta glas lätt att känna igen. Glaset är ett äkta Guinness glas och CE-märkt vilket innebär att det kan användas på professionella pubar men skulle inte sitta helt fel på sin plats i köksskåpet heller.

Officiellt licensierad av Guinness. Logotypen är snyggt ingjuten på baksidan av glaset.

Rosendahl Grand Cru

4. Rosendahl Grand Cru

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Vår favorit på fot, med en avlång och utarbetad tulpanform. Glasen är tillverkade i tunt blyfritt glas. Grand Cru är ståtliga ölglas som passar lika bra till lager, pilsner och alla kolsyrade drycker. 

Vi är inte de enda som gillar Grand Cru, Rosendahls populära serie är prisad värden över för sin träffsäkra form och funktion.

Orrefors Beer, Pilsner

5. Orrefors Beer, Pilsner

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Orrefors Beer Pilsner är ett klassiskt designat ölglas med en extra tunn kant. Kanten är gjord för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt.

Stilrena ölglas i 4-pack. Rymmer 38 cl.  

Staropramen Glas

6. Staropramen Glas

beskrivning
|
alla priser

Tjeckerna har gjort sig världskända genom att brygga ett av världens mest uppskattade öl, Staropramen. En pub utan Staropramen är som en golfbana utan hål. Staropramen Glas kommer att känna sig som hemma i ditt vitrinskåp, och det kommer definitivt att förhöja upplevelsen av att ta en iskall bärs hemma på balkongen.

Glaset rymmer 50 cl och levereras i 6-pack.

Staropramen Kupa

7. Staropramen Kupa

beskrivning
|
alla priser

När du ska avnjuta ett fint öl till middagen eller bara känner för att ta dig en svalkande stor stark så är det här glaset mycket trevligt att dricka ur.

Formen är klassisk och designen känns lyxig med Staropramens klassiska logotype på sidan och guldkant upptill. Staropramen Glas Kupa rymmer 40 cl och levereras i 6-pack.

Orrefors Beer, India Pale Ale

8. Orrefors Beer, India Pale Ale

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Det bästa IPA-glaset! IPA-ölglas från Orrefors serie Beer har en kort och öppen fot och passar perfekt för att njuta av en sur och smakrik India Pale Ale. Med detta glas hittar Orrefors en perfekt kombination mellan form och funktion. 

den stora mängden humle och malt i IPA ger mycket doft och smak och oftast högre alkoholhalt. Det gör att oönskade restdofter av svavel som annars finns i en ale inte märks. Därför kan ett IPA-glas gärna ha en form som inte döljer något utan lyfter fram doft och smak genom att det sluter sig vid mynningen. 

9. Kosta Boda Chateau Ölglas

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Chateau serien är designad av Bertil Vallien. En klassisk harmonisk serie med det lilla extra. Ljuset reflekteras fint i glasets struktur. Chateau serien bjuder på två olika öl glas.  

Chateau serien är designad av Bertil Vallien. En klassisk harmonisk serie med det lilla extra. Ljuset reflekteras fint i glasets struktur. Perfekt glas för att avnjuta en god öl ur.  

Riedel Ouverture

10. Riedel Ouverture

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ett stilfullt ölglas i maskintillverkat kristallglas som är designat för att framhäva ölets smaker på bästa sätt. Njut av en god IPA, Ale, eller vad du behagar i detta snygga ölglas från Riedel.

Eriksberg Pokal

11. Eriksberg Pokal

beskrivning
|
alla priser

Drick ditt ljuvliga Eriksbergöl ur ett lyxigt glas med en vacker pokalform. Det här glaset passar lika bra att använda under fotbollskvällen som när du chillar med vännerna i trädgården.  Eriksberg Ölglas Pokal är ett högkvalitativt, ölglas med Eriksbergprofilen tryckt på framsidan.

Glaset har storleken 40cl.

Pripps Blå Löwen

12. Pripps Blå Löwen

beskrivning
|
alla priser

Mycket eleganta Pripps Blå-ölglas med skimrande guldfärgad kant som ger en lyxig touch. Glasen kommer i ett klassiskt utförande med den härliga känslan av färgen blå.

Det givna valet för en stor och kall en i sommarvärmen, eller om du saknar ölglas i din hemmabar eller pub.

Pripps Blå Profil

13. Pripps Blå Profil

beskrivning
|
alla priser

När sommaren kommer och du verkligen vill ha en iskall stor stark, då är det bra att ha något juste att servera ölet i. Det här stilrena glaset med Pripps Blå logogtype på sidan är fint att ha ståendes i vitrinskåpet eller i hemmabaren.

Pripps Blå Profil Glas rymmer 40 cl och levereras i 12-pack.

Pripps Blå Kupa

14. Pripps Blå Kupa

beskrivning
|
alla priser

Vacker kupa från Pripps med den klassiska igenkännbara Pripps Blå logotypen och guldkant. 

Var alltid beredd på en pubkväll hemma med dessa vackra ölkupor. Glasen rymmer 40 cl och säljs i 6-pack.

Brooklyn Brewery, Pub Stem

15. Brooklyn Brewery, Pub Stem

beskrivning
|
alla priser

Få hem pubkänslan på ett enkelt och snyggt sätt med dessa klassiska ölglas. De är både snygga och goda att dricka ur. Med loggan från den smakrika ölen Brooklyn Brewery tar den direkt dina tankar till en härlig pubrunda med vännerna.

Nu kan ni slippa dricka direkt ur burken eller vanliga och tråkiga glas - satsa på dessa snygga och sköna glas istället! Med Ölglas Brooklyn Stem blir drickandet en riktig njutning.

Få den härliga pubkänslan genom att avnjuta din öl från ett av dessa glas. Kommer i ett 6-pack

Tuborg Profil

16. Tuborg Profil

beskrivning
|
alla priser

Det här är ett klassiskt ölglas med typorgs logotyp på sidan. Servera ölen iskall i ett sånt här snyggt glas och njut av sommaren.

Glaset rymmer 40 cl och säljs i 6-pack.

Kilkenny Pint

17. Kilkenny Pint

beskrivning
|
alla priser

Dröm dig bort till Irlands mysiga pubar och avnjut ett glas Kilkenny, medan vardagens måsten får ta en paus. Det här lyxiga glaset passar utmärkt att ta fram när du vill ha en avslappnad stund för dig själv eller tillsammans med goda vänner.

Kilkenny Ölglas är ett högkvalitativt ölglas med Kilkennyprofilen tryckt på framsidan. 

Glaset rymmer ett pint, 56 cl och säljs i 24-pack.

Orrefors Unique

18. Orrefors Unique

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Unique ölglas från Orrefors, formgivet av Anna Ehrner. Serien Unique har en elegant strikt form som flyter mellan kupa och fot. Det lockar till engagemang i glaset, du vill vrida på det för att se hur ljuset spelar och du vill känna hur det känns att hålla det.

När du sen lyfter det till munnen så upplever du balansen i glaset. Låt glasen bidra med en exklusiv känsla till din dukning!

Holmegaard Perfection

19. Holmegaard Perfection

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Det stilrena ölglaset i Tom Nybroes Perfection-serie är det perfekta allround-ölglaset. Med snygg design och raka linjer har Tom skapat ett glas där en flaska 33 cl öl når exakt till glasets bredaste punkt.

Ölglaset i Tom Nybroes Perfection-serie är det perfekta allround-ölglaset. Med snygg design och raka linjer har Tom skapat ett glas där en flaska 33 cl öl når exakt till glasets bredaste punkt.

Ölglas Falcon Export

20. Ölglas Falcon Export

beskrivning
|
alla priser

Falcon har länge levererat god öl till oss svenskar och kommer med all säkerhet att fortsätta göra det även i framtiden. Det här glaset är stilrent med rak design och har den välkända Falcon Export loggan på sidan.

Falcon Profil säljs i 12 pack för endast 299 kr (i skrivande stund) och rymmer 40 cl.

Kosta Boda Friendship

21. Kosta Boda Friendship

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Friendship är en serie ölglas från Kosta Boda och designern Ulrica Hydman Vallien. Ulrica målar på fri hand direkt på glasen.

Designen är lekfull och har både passion, humor, och ett kraftfullt bildspråk. De är ett rent nöje att ha hemma i vitrinskåpet och gör sig jättebra som present till någon du tycker om. 

Kosta Boda Line

22. Kosta Boda Line

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Kosta Bodas Line är en serie glas designad av Anna Ehrner. Designen är strikt och elegant med en kaxig och  karaktäristisk linje spunnen på varje glas. Det är en charmig enkelhet i kombination med ett kraftfullt formspråk.

Ölglaset i Line serien passar bra för pilsner och lager. Glasen säljs styckvis.

Carlsberg Pokal

23. Carlsberg Pokal

beskrivning
|
alla priser

Inte lika vacker som Carlsberg Kupa, men en klassiker ändå. Med dessa glas så kan du själv servera en stor stark på samma sätt som på puben.

Carlsberg Pokal har en fördel mot den snarlika och lite vackrare kupan, den kommer i 3 olika storlekar: 25, 50 och extra stora 75 cl. Säljs oftast i 6-pack. 

Carlsberg Kupa

24. Carlsberg Kupa

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Fyll ut ditt vitrinskåp med några riktigt stiliga ölkupor. Sitter du i en bar och beställer en carlsberg så är sannolikheten stor att du får den serverad i ett sånt här fint glas. Carlsberg Glas Kupa är ett klassiskt ölglas av modellen kupa (40cl), med en Carlsberg-logotyp och guldkant.

Säljes i 6-pack.

Orrefors Beer, Pils

25. Orrefors Beer, Pils

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ett högt och rakt glas från Orrefors serie Beer, formgiven av Erika Lagerbielke. Glaset lyfter fram pilsnerns beska och är en perfekt present för ölälskaren. Ljus pilsner med mycket humlekaraktär kommer till sin rätt i det höga glaset.

Du kan också använda glaset som ett drinkglas. Säljs i 4-pack.

Orrefors Merlot Öl- & Isvattenglas

26. Orrefors Merlot Öl- & Isvattenglas

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Merlot är ytterligare en Orrefors serie skapad av Erika Lagerbielke Det är en stilren, enkel och klassisk glasservis som är fokuserad på vin. Serien fick motta utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades år 1995.

Merlot inkluderar förutom vinglas, även detta vackra öl och vattenglas, som självklart kan köpas separat. 

Orrefors Beer, Lager

27. Orrefors Beer, Lager

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Orrefors lagerglas från Beer serien rymmer 60 cl och levereras i 4-pack. Perfekt för att servera en kall lager. Sitter med sin smala fot bra i handen och är riktigt god kvalitet för det låga priset.

Rosendahl Premium

28. Rosendahl Premium

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Premium ölglas från Rosendahl, designat av Tom Nybroe. Glaset rymmer 60 cl och fungerar perfekt till både den iskalla pilsnern som till mer kraftiga ölsorter som kräver utrymme för att utveckla alla sina smaknyanser.

En personlig presentidé till ölkännaren eller på fars dag tillsammans med ett specialöl från det lokala bryggeriet. Säljs i 2-pack.

Falcon Pub

29. Falcon Pub

beskrivning
|
alla priser

Läckert pubglas med ett framträdande tryck. Falcons igenkännbara falk pryder detta ölglas, som får oss att tänka på svenska pubkvällar med goda vänner.

De är identiska med ölglasen på puben och ger rummet där hemma den rätta atmosfären. Falcon Pub rymmer 40 cl och kommer uppskattas som present till den som kanske inte får gå till puben lika ofta som de vill. Säljs i 6-pack.

Celebration

30. Celebration

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Celebration är ett ölglas som är perfekt för att dricka Ale, då den med sin utformning behåller temperaturen och aromen av en Ale bättre än vanliga ölglas eller ölkupor. 

Njut av den perfekta Alen hemma med dessa glas från Cervera.

Iittala Essence

31. Iittala Essence

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ölglasen Essence är designade av Alfredo Häberli. Glasets syfte är att framhäva ölens smak och arom, och dess tunna själk gör glaset både stilrent och elegant.

Essence-serien från Iittala är en av de mest populära glasserierna i Sverige. Glasen är hållbara, stilrena och passar de flesta typer av ölsorter. 

Grimbergen

32. Grimbergen

beskrivning
|
alla priser

I den lilla byn Grimbergen i Belgien finns ett kloster med anor från 1100-talet. Här bor munkar som har bryggt öl med gamla traditionella metoder under många år och gör det fortfarande än idag. Ölet heter just Grimheden.

De här snygga ölglasen med en stabil fot passar perfekt när du vill bjuda kompisarna på en kul ölkväll. 

På framsidan finns en bild av Fågel Fenix och Grimbergens logotyp. Säljs i 6-pack. OBS, glasen är små och rymmer endast 33 cl.

Rumours

33. Rumours

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Rumours är ett glas med klassisk form som passar perfekt för både pilsner och lager. Det är ett högt och smalt kupat glas med en liten fot. Rumours ger ölet den majestätiska skumkrona som det förtjänar.

Ölglaset är ett traditionellt veteölglas, men fungerar även utmärkt att servera smakrika ölsorter i. Det är avlångt och går från smalt i botten till brett i öppningen. 

Den unika former tillåter dig att "snurra" din öl gör att få fram alla smaker tydligare.

Ultima Thule

34. Ultima Thule

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

IIittalas vackra serie Ultima Thule är designad av Tapio Wirkkalas. Designen osar exklusivitet och för inspirationen står den svenska naturen, mer specifikt issmältningen i Lappland. Det finslipade glaset och dess unika mönster förändras beroende på från vilken vinkel ljuset slår den.

Ölglasen är en fröjd att att hålla i handen och dricka ur. Ett annorlunda ölglas som blir ett samtalsämne och bryter isen på festen.

Orrefors Beer, Collection Set (3)

35. Orrefors Beer, Collection Set (3)

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

3-pack från Beer Collection, med de populäraste glasen från serien. Ett prisvärt set som ger dig det bästa från Orrefors Beer serien: Lager, Pils och Taster.

Ännu en perfekt present att ge bort till öl-älskaren!

Orrefors Beer, Ölprovarglas

36. Orrefors Beer, Ölprovarglas

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ett stort klassiskt ölprovarglas från Orrefors serie Beer, formgiven av Erika Lagerbielke. Glaset lyfter fram doft och smak och med sin runda form är det optimalt för fylliga smaker, men passar även smakrika ölsorter som IPA, stout och belgiskt trappist-öl.

Perfekt present för ölälskaren! Säljs i 4-pack.

Orrefors Per Morberg, Exclusive (Guld)

37. Orrefors Per Morberg, Exclusive (Guld)

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Dramatiken och passionen förenar Orrefors ölglas med Morberg. Unikt designade av Per Morberg - skådespelaren, kocken och estradören - i en robust form med klassisk estetik, munblåsta i Småland, handmålade i guldfärg och med signatur av Morberg.

Orrefors Per Morberg ölglas är en modern tolkning av skandinavisk design med rena linjer och fokus på funktion som förstärker aromerna i ölet och smaken på maten. Med rätt dryck och rätt glas tas smakupplevelsen till nya höjder.

Orrefors Per Morberg, Collection

38. Orrefors Per Morberg, Collection

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Här har Morberg gjort sin tolkning av modern skandinavisk design med rena linjer och fokus på funktion som förstärker smakupplevelsen. Med rätt dryck och rätt glas tas smakupplevelsen till nya höjder.

Spiegelau Craft Beer, Pils

39. Spiegelau Craft Beer, Pils

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Spiegelau Craft Beer Glas har godkänts av en expertprovningspanel bestående av mästerbryggare och annat branschfolk. Med fokus på ölglädje testade medlemmarna i provsmakningsverkstaden flera glasformer för att hitta det bästa glaset för Pils.

Eva Solo

40. Eva Solo

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Eva Solos eleganta ölglas lägger fokus på humlearomen och framhäver det klara och ljusa färgspelet från pilsnerölet. Glaset till pilsneröl ingår i ölglasserien från Eva Solo som har skapats för att ge en optimal upplevelse av olika typer av öl och snaps.

Alla glas i serien är munblåsta och utvecklade i samarbete med professionella bryggmästare så att aromen, smaken och doften framhävs med hjälp av glasets formgivning.

Ölglaset kommer i två storlekar: 35 cl och 50 cl.

Spiegelau Classics, Craft Beer Kit

41. Spiegelau Classics, Craft Beer Kit

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Vårt favoritkit från Spiegelau. Ett set med tre ölglas för lite kraftigare öl. Med detta annorlunda ölkit kan du komplettera din kollektion hemma för de öltyper du kanske inte ännu har glas för. 

Kittet innehåller 3 glas: American Wheat beer, Indian Pale Ale och Stout.

Spiegelau Beer Classics, Connoiseur Kit

42. Spiegelau Beer Classics, Connoiseur Kit

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Beer Classics Connoisseur är ett set med fyra ölglas för den som älskar öl. Settet innehåller glasen Tulip, Lager, Tall Pilsner och Veteöl.  

Carnegie Pokal

43. Carnegie Pokal

beskrivning
|
alla priser

Detta ölglas ger dig inte bara den rätta pubkänslan, utan den bjuder också in till en känsla av lyx och stil. Det eleganta ölglaset ger ölen en underbar smak, är bekväm att hålla och kommer med designen av Carnegie öl.

Carnegie Pokal ger varje hem den rätta barkänslan. Avnjut era kalla öl på rätt sätt genom att hälla upp dem i dessa anpassade glas.

Kommer i ett 6-pack till ett vettigt pris. 

Spiegelau Beer Classics, Tasting Kit

44. Spiegelau Beer Classics, Tasting Kit

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Spiegelau Beer classics tastingkit Ett perfekt presentset med de fyra populäraste ölglasen från Spiegelau. Ett perfekt presentset!

Glasen som ingår i settet är Tulip, IPA, Tall Pilsner och Veteöl.  

Orrefors Pulse

45. Orrefors Pulse

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Servisen Pulse är designad av Ingegerd Råman och är ett modernt glas för en modern användare. Ingegerd Råman har en tydlig karaktär med inspirationen hämtad från 50-talets svenska formtradition med en fin balans mellan kupa och ben. 

Pulse är ett glas som passar lika bra på middagsbordet som för ölprovarkvällen. Glasens kupor har en mjuk kurva i den annars strama formen, två egenskaper som komplementerar varandra väl.

Glasen säljs i 4-pack . 

Arne Jacobsen Royal, Presentkartong

46. Arne Jacobsen Royal, Presentkartong

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Presentkartongen från Arne Jacobsen innehåller sju glas från Royal-serien som alla passar till alla tillfällen. Glasen som ingår är: rödvinsglas, vitvinsglas, starkvinsglas, champagneglas, cocktailglas, ölglas och snapsglas.

Serien är designad av danske designern Arne Jacobsen för Royal Hotel i Köpenhamn på 1960-talet. Köp en present till dig själv eller designälskare i din närhet.   

Orrefors Difference, Porter

47. Orrefors Difference, Porter

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Det perfekta glaset för din favoritöl – oavsett om det är Ale, Porter eller Lager/Pilsner. Öl är ju liksom vin en hel vetenskap. Ölglasen är formgivna av Erika Lagerbielke i samarbete med ledande bryggmästare.

Difference Beer lyfter smak- och doftupplevelsen maximalt i Ale, Porter och Pils. Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.

Orrefors Difference, Ale

48. Orrefors Difference, Ale

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Difference Ales design är optimal för alens läckra smak med mindre skum och kolsyra.

Orrefors Difference, Pils

49. Orrefors Difference, Pils

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Difference Pils är glaset för alla lager- och pilsnerälskare. Glaset har formats för att bygga upp den perfekta skumkronan och lyfta fram ölens läckra smak.  

Difference Beer lyfter smak- och doftupplevelsen maximalt i Ale, Porter och Pils. Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.

Kronenburg Profil

50. Kronenburg Profil

beskrivning
|
alla priser

Fransmännen är väl mest kända för sina viner när det kommer till dryck, men de är även riktigt bra på öl. Kronenbourg 1664 är ett klassiskt öl som bryggts på samma plats i frankrike i över 350 år.

Kronenburg Glas Profil är det klassiska Kronenbourg-glaset som ölet ofta serveras i på olika pubar runtom i världen. Glaset rymmer 40 cl och levereras i 6-pack.

Holmegaard Det Danske, Torben Jørgensen

51. Holmegaard Det Danske, Torben Jørgensen

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

En god öl ska avnjutas från ett bra glas. Därför har Holmegaard lanserat ett ölglas i samarbete med De Danska Ölentusiasterna. 

Design av Torben Jørgensen. Glasen rymmer 44 cl.

Holmegaard Royal

52. Holmegaard Royal

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Enkelt och stiligt pilsnerglas med mellanstor fot från Holmegaard.

Luigi Bormioli Birrateque

53. Luigi Bormioli Birrateque

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Smalt kupolglas av tunt och fint glas från Luigi Bormioli. Birrateque är ett elegant ölglas som passar bäst för en ljus pilsner.

Craft Master Bowl

54. Craft Master Bowl

beskrivning
|
alla priser

Detta minimalistiska och eleganta ölglas får de flesta att imponerat höja på ögonbrynen. När du dukar fram dessa glas, fyller dem med passande kall öl och serverar dina gäster så kommer det kännas precis som om ni vore på en fancy bar eller en finare restaurang.

Ett glas som höjer upplevelsen, ser snyggt ut och som får ölen att smaka bättre. Kommer i 6-pack. Storleken är 37,5 cl.

Carlsberg Profil

55. Carlsberg Profil

beskrivning
|
alla priser

Klassiskt och minimalistiskt Carlsberg glas med den gröna logotypen. Glasen ger en bra sunk-pubkänsla och passar perfekt till fotbollskvällen med grabbarna.

Med den klassiska loggan på framsidan kan du servera Carlsberg (eller annan billig öl) till alla vännerna. 

Glasen rymmer 40 cl och säljs i 12-pack.

Per Lütken No. 5

56. Per Lütken No. 5

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ett tjockt handgjort originalglas som accentuerar glasets natur. Glaskanten har en inbjudande vågform. Lanserat: 1971. 

Glasen är designade av Per Lütken, rymmer 30 cl och säljs styckvis.

Spiegelau Beer Classics, IPA

57. Spiegelau Beer Classics, IPA

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Spiegelau Beer classics ölglas för IPA. Glasen tar fram smaken ur IPA:n på ett utmärkt sätt. Glasen är framtaget tillsammans med två av USAs ledande IPA-bryggerier och dess grundare; Dogfish Head med Sam Calagione och Sierra Nevada med Ken Grossman.

Intermezzo Blå

58. Intermezzo Blå

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form.

Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!

Aarne

59. Aarne

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Aarne är en munblåst glasserie från Iittala som skapades redan 1948 av konstnären och glasformgivaren Göran Hongell. Glaset blev hans mest berömda skapelse som visade vägen för 50-talets minimalistiska glasdesign och trender som står sig än idag. 

Ölglaset rymmer 35 cl och säljs i 2-pack.

Nachtmann Imperial

60. Nachtmann Imperial

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ölglas från Nachtmanns serie Imperial. Med sin klassiska djup blommönstrade etsning är dessa glas tidlösa och passar till alla tillfällen.  I Imperial serien finns förutom ölglaser ytterligare fyra andra glas. Whiskyglas, Champagneglas, Longdrinkglas och Vinglas.

Glaset rymmer 34 cl och säljs i 4-pack.

Spiegelau Beer Classics, Veteöl

61. Spiegelau Beer Classics, Veteöl

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Veteöl glaset från Spiegelau Beer Classics kollektionen, som vi skrivit pom tidigare. Detta är ett stilrent, stort (70 cl) och högt glas för veteöl.

1664 Blanc

62. 1664 Blanc

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Gillar du franska öl? Nu kan du ge hemmet den riktiga franska pub-känslan. Dröm dig bort till alperna och skidsemester avnjutande en kall 1664 på toppen av berget.

Glaset säljs i 6-pack.

Nobel

63. Nobel

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med Orrefors Nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk.

Njut av att dricka ut detta glas. Glaset hette tidigare Nobel Ölglas 37 cl hos Orrefors.

Kronenbourg Blanc

64. Kronenbourg Blanc

beskrivning
|
alla priser

Än mer traditionell modell av Kronenbourg pokalen, än Blanc ovan. Är du en Kronenbourg-älskare bör du absolut se till att ha de här hemma. 

På glasets framsida sitter loggan med texten ”Kronenbourg 1664” på vit bakgrund med två korsade röda band. 

Glaset rymmer 40 cl och sälj i 6-pack.

Villeroy & Boch Purismo

65. Villeroy & Boch Purismo

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ett ölglas i finaste kristall från Villeroy & Boch som kan diskas i maskin. Glaset är särskilt framtaget för öl och den avsmalnande midjan gör greppet bekvämt och ledigt.

Stilen på glaset är europeisk med den höga och vackert svängda formgivningen. Kristallglaset håller hög kvalité och motståndskraften mot repor och sprickor vid diskning är mycket god.

Bach Hi-ball

66. Bach Hi-ball

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Bach är en serie miljövänligt framställda glas från Luigi Bormioli designade i Retro-chict fasetterat glas. Den snygga serien kommer i flera delar och kommer garanterat inspirera dig i hemmabaren. Luigi Bormioli lämnar 25 års garanti på denna serie mot flisor och missfärgning.

Öl-/drinkglaset har samma klang, klarhet och styrka som ett vanligt kristallglas, dock utan att innehålla bly. Glaset tål maskindisk och håller samma klarhet genom 4000 tvättar.

Glaset rymmer 48 cl. Säljs styckvis.

Poretti Kupa

67. Poretti Kupa

beskrivning
|
alla priser

Porletti är en liten, elegant och smakfull kupa som låter dig njuta av ett lyxigt ölglas till ett lågt pris.

Glasen rymmer 30 cl och säljs i 6-pack

Falcon Pub

68. Falcon Pub

beskrivning
|
alla priser

Falcon Glas Pub är det klassiska svenska ölglaset. Flacon är Hallands stolthet, alla känner till märket och har säkert någon gång avnjutit en iskall stor stark på midsommarafton.

Glasen rymmer 50 cl och säljs i 6-pack.

Bitz Ölglas

69. Bitz Ölglas

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Drickvänliga pilsnerglas från varumärket Bitz som är lätta och sitter bra i handen. Bra ölglas att skåla med.

70. Charlotte Amalie Ölglas

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Charlotte Amalie är en serie glas med mjuka och feminina linjer. Ölglaset är kvinnligt, elegant och kaxigt på samma gång och påminner lite om barock konst. Detta är en jättebra present eller köp för alla som vill ha mjukare former och ölskar öl!

Glaset är designat av Per Lütken år 1981.

Villeroy & Boch Purismo, Veteöl

71. Villeroy & Boch Purismo, Veteöl

beskrivning
|
alla priser

Med det eleganta veteölsglaset i finaste kristall från Villeroy & Boch blir middagen lyxigare. Glaset lämpar sig främst för öl men all typ av kall dryck går bra att servera i det. Kristallglaset håller hög kvalité och motståndskraften mot repor är enastående.

Designen på glaset är klassisk med en modern touch och den avsmalnande midjan gör greppet bekvämt och ledigt.

Harvey Ölmugg med Öra

72. Harvey Ölmugg med Öra

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Med serien Harvey får du modern elegans till vardagliga priser. Aida har i denna serie skapat ett elegant mönster av fasetterat kristallglas. Levereras i en läcker presentförpackning.

Arcoroc Ölglas Cabernet

73. Arcoroc Ölglas Cabernet

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Cabernet är ett modernt ölglas på fot. Glaset är funktionellt och stilrent, samtidigt som det är lätt och elegant både för ögat och munnen. Detta glas tillhör Arcorocs serie Chef & Sommelier.

Arcoroc använder KWARX glas med en tunn kant för en optimerad smakupplevelse. KWARX gör glaset mer tåligt mot mekaniska stötar än vanligt glas.

Kosta Boda All About You

74. Kosta Boda All About You

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Detta glas från Kosta Boda är designat av konstnären Sara Woodrow gjort en hel kollektion där hon speglat sina innersta känslor i produkten. Saknaden av nära och kära när de är bortresta har inspirerat henne till den här glas-serien.

Riedel Veritas

75. Riedel Veritas

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Veritas ölglas från Riedel. Detta är ett mycket extremt tunt ölglas, vilket gör att ölen håller sig sval längre. Glaset är ett maskingjort kristallglas av bra kvalitet. 

Carolina Gynning Free Mind

76. Carolina Gynning Free Mind

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Den svenska konstnären Carolina Gynning har designat detta glas med olika motiv. Som vanligt så blir det färgglatt, uttrycksfullt och utsatt. Själva glaset har en lagom hög fot som passar perfekt för lager och pilsner. Perfekt ölglas för möhippan eller tjejkvällen.

De fem motiven är:

  • Free Mind: En fri själ har vingar och vågar utmana livet.
  • Make Peace: Gör upp med ditt förflutna så att det inte förstör din framtid.
  • She’s the One: Vi har alla möjlighet att skapa det liv vi önskar. Ödet är skrivet i blyerts.
  • Love is Joy: Övertyga aldrig dig själv om att lidande är en del av det.
  • Mind Control: Tänk positivt och lyckan kommer till dig. Tänk positivt och du har hela världen för dina fötter.
Wik & Walsøe Dugg

77. Wik & Walsøe Dugg

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Detta ölglas är tunt, vilket skapar en njutbar känsla när du dricker och framhäver ölets smaker. Glaset är även helt fritt från bly. Ett vackert och annorlunda ölglas som passar lika bra till vardag som till fest.

Glaset är tillverkat i Colle di Val d´Elsa i Toscana, en italiensk by i Toscana som är känd för sin hantverksskicklighet när det kommer till kristall.

Wik & Walsøe Alv

78. Wik & Walsøe Alv

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Vackert ölglas dekorerat med den ikoniska symbolen Alv.  Alven är ett övernaturligt väsen som symboliserar drömmar, hopp och tron om att göra det omöjliga möjligt. Ölglaset är tillverkat i  Colle di Val d'Elsa i Toscana, en ort erkänd för sin kristallglasproduktion.

Glaset är blyfritt och har en brytningsgrad som ligger mycket nära kristallglas.

Wik & Walsøe Alveskog

79. Wik & Walsøe Alveskog

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ännu ett vackert och annorlunda glas från Wik & Walsøe. Detta är extra tunt och känslan mer ergonomisk. Glaset dekoreras av två kronhjortar i sin naturliga skogsmiljö, något som för till tankarna till svensk skog och natur.

Glaset är fritt från bly och levereras kommer i en exklusiv ask som gör att det passar utmärkt som present.  

Normann Copenhagen Tivoli Banquet

80. Normann Copenhagen Tivoli Banquet

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Detta ölglaset har influerats av underbara Tivoli i Köpenhamn. Det är handblåst och skapar en elegant dukning.

Detaljen i form av en boll på foten adderar en spännande twist. Den påminner om de detaljer du finner på många staket inne i Tivoli-parken.

Lyngby Glas Ölsejdel

81. Lyngby Glas Ölsejdel

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

En vacker och modern ölsejdel från Lyngby Glas. Två storlekar att välja mellan, 50 cl och en stor variant som rymmer en hel liter. Glaset har en bra tyngd och ett stort handtag som gör att det ligger bra i handen. 

Glaset är en modern klassiker som fungerar perfekt i hemmabaren och till oktoberfesten.

Lyngby Glas Juvel

82. Lyngby Glas Juvel

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ännu ett vackert ölglas från danska Lyngby Glas. Denna har en extra hög fot och passar bra till en liten pilsner. Bra tyngd och spännande juvel-form.

Spiegelau Beer Classics, Tulip

83. Spiegelau Beer Classics, Tulip

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Spiegelau Beer Classics ölglas Tulip passar en mängd olika ölsorter. Den breda öppningen tillåter en intensiv frigöring av aromer.

Passar extra bra till pilsner och belgiska ale.

Spiegelau Beer Classics, Lager

84. Spiegelau Beer Classics, Lager

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Spiegelau Beer Classics ölglas lager passar  bra till ljusa lager, Ale, Engelsk strong ale och tyska Helles.

Pubglas Oprofilerat

85. Pubglas Oprofilerat

beskrivning
|
alla priser

Enkelt och oprofilerat pubglas. 

Glaset rymmer 60 cl och säljs i 12 pack för under 200 kr.

Iittala Lempi

86. Iittala Lempi

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ett lite festligare vardagsglas från Iittala, glaset passar lika fint att servera vatten, juice som vin och öl. Glasen är designade av Matti Klenell.

Spiegelau Beer Classic, Tall Pilsner

87. Spiegelau Beer Classic, Tall Pilsner

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Spiegelaus Beer classics Tall Pilsner är ett extra högt och ståtligt pilsnerglas som för tankarna till Oktoberfest och södra bayern.

Spiegelau Beer Classics, Refresh Sejdel

88. Spiegelau Beer Classics, Refresh Sejdel

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Spiegelau Beer classics ölglas refresh sejdel är en vacker och hög Sejdel med extra stort handttag.

Exxent Ölglas i Tritanplast

89. Exxent Ölglas i Tritanplast

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Ett plastglas av hög kvalitet som ser ut som ett vanligt glas men som inte kan gå sönder och skapa glassplitter. Perfekt i utomhusmiljö som t. ex vid poolen, i båten eller på utflykten.

Kitchen Craft Kopparsejdel

90. Kitchen Craft Kopparsejdel

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Kopparsejdeln användes ursprungligen för den berömda cocktailen Moscow Mule bestående av vodka, ingefärsöl och lime. Kopparsejdeln har en insida av rostfritt stål och en kopparbelagd utsida, sejdeln har en vacker hammrad utsida. En perfekt gåva till den barintresserade livsnjutaren.

Hamrad med insida av rostfritt stål.

Duralex Unie Ölglas

91. Duralex Unie Ölglas

beskrivning
|
alla priser
|
egenskaper

Mycket simpelt ölglas i enkelt utförande. Glaset tillverkas av franska glastillverkaren Duralex i formpressat glas. Metoden innebär att glaset fått kylas ner mycket snabbt.

Glaset står emot stötar utan att spricka och klarar mycket låga temperaturer.

Skriv en recension

Betyg:

Ditt namn: (valfritt)

Titel för recensionen: (valfritt)

Recension:

Lämna en kommentar